Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Auto weggesleept van fiscale wanbetaler

Toegevoegd: 26-10-2017, 10.23 uur
Als dwangmiddel is besloten de auto weg te slepen naar de Belastingdienst
Als dwangmiddel is besloten de auto weg te slepen naar de Belastingdienst
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie in Zeeuws-Vlaanderen heeft afgelopen nacht een auto in beslag genomen omdat de bestuurder hiervan zijn wegenbelasting niet had betaald.


Agenten zagen tijdens hun nachtdienst de auto rijden en besloten deze te controleren. Tijdens de controle bleek dat de eigenaar, volgens de Belastingdienst, een fiscale wanbetaler was. De man bleek minimaal zes maanden geen wegenbelasting betaald te hebben.

Als dwangmiddel is besloten de auto weg te slepen naar de Belastingdienst. Als de eigenaar zijn rekening betaald kan hij de auto weer ophalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter de quaak (26-10-2017 om 22:50)
Feike volledig mee eens. Nogmaals, bij jou en mij staat de deurwaarder op de stoep. Dit is geen politie taak. Maar blijkbaar vinden ze het zelf wel zo. Als gerechtsdeurwaarder zou ik mij nu echt zorgen gaan maken. Broodroof door de politie. Nog even en we hebben geen gerechtsdeurwaarders meer nodig.
Albert (26-10-2017 om 21:41)
Als je wil auto rijden moet je betalen zoals elke andere weggebruiker. Hij krijgt zijn auto gewoon terug als hij zijn achterstallige wegenbelasting betaald. Wat is het probleem hier feike en peter?
Jeroen (26-10-2017 om 19:58)
Nou er zijn mensen die WEL hun belastingen betalen en die wel zich netjes aan de regels houden en die OOK worden gecontroleerd en als er niets aan de hand is dan fijne dag en CIAO. Als je geen geld hebt moet je auto ook wegdoen en niet half jaar ermee rijden. Dan vraag je er gewoon om en goed dat de politie hier ook een neusje voor heeft want een agent moet toch wel van alle markten thuis zijn. Deurwaarder voor je deur is trouwens meer ellende hoor..
wim (26-10-2017 om 19:13)
Hoe kan je nu verantwoordelijk zijn om in een auto te rijden waar in zes maanden geen wegen belasting betaalt te hebben hoe durf je man als nu er wat gebeurd was een aanrijding had plaats gevonden waar je dan verantwoordelijk voor geweest was, ik lees bij ophalen auto na betalen dat je zelfs geen boete heeft gekregen wat ik onbegrijpelijk vind.
feike (26-10-2017 om 12:37)
Geen enkele verkeersovertreding, toch je auto in beslag genomen, de belastingdienst is kennelijk niet in staat om hun eigen problemen op te lossen, immers als je 6 maanden geen wegenbelasting hebt betaald ben je nog geen misdadiger
peter de quaak (26-10-2017 om 12:25)
Nu is feitelijk bevestigd wat we allemaal al wisten.....de politie is een veredelde belasting inspecteur en is er enkel voor het geld en niet voor uw veiligheid. Neemt niet weg dat ik het afkeur dat de man geen wegenbelasting betaald, maar we hebben deurwaarders, en belastinginspecteurs die dat werk uit moeten voeren. Bij mij hadden ze al lang beslag gelegd of op de deurmat gestaan. Wat gaat er hier mis? De politie moet criminelen pakken, veilheid waarborgen en mag best verkeersacties houden en boetes uit schijven. Daar zijn ze voor. Niet om zo veel mogelijk geld binnen te lepelen. In Nederland is geen belasting betalen een grotere misdaad dan iemand vermoorden. Kolder.
Cookie-instellingen beheren