Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: hulp jongeren bij aanpak overlast

Toegevoegd: 27-10-2017, 11.29 uur
Politie: hulp jongeren bij aanpak overlast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Naar aanleiding van een toenemende klachten over vernielingen, geluidsoverlast en illegaal afgestoken vuurwerk gaat de politie in Oost-Souburg samen met jongeren en de gemeenten aan de slag om tot een oplossing te komen.


Volgens de politie kwamen de afgelopen week beduidend meer meldingen binnen vanuit de omgeving van het Oranjeplein en de Karolingenburcht. De politie stelde een onderzoek in en hierin werd ook wijkagent Maaike van Osta betrokken. Zij ontmoette een groep van 25 jongeren waar naar eigen zeggen een 'click' mee ontstond.

Volgens Van Osta zijn met de jongeren goede gesprekken gevoerd en hebben zij nuttige informatie verstrekt over de hinderlijke en overlastgevende leeftijdsgenoten. Ouders en verzorgers van de jongeren is donderdag een brief gestuurd met daarin een oproep om hulp bij het stoppen van de overlast. De politie hoopt hierdoor een nog beter beeld te krijgen van wie de sfeer in het dorp verziekt.

De politie laat overigens weten dat bij vernielingen op heterdaad gewoon 112 gebeld mag worden. Meldingen van geluidsoverlast en overlast door illegaal vuurwerk moeten gedaan worden via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren