Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Minderjarige autokrakers op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 27-10-2017, 12.14 uur
Minderjarige autokrakers op heterdaad betrapt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Een 28-jarige man uit Oostkapelle heeft donderdagavond drie Duitse jongens op heterdaad betrapt die spullen aan het stelen waren uit zijn auto. De drie zijn opgepakt.


De man zag rond 23.00 uur dat de drie bij zijn auto vandaan liepen en dat de binnenverlichting van de auto opeens brandde. Hij fietste de drie vervolgens achterna richting de Torenstraat. Bij een speeltuintje liep één van de drie jongens naar enkele bosjes.

Toen de man daar ging kijken, vond hij enkele spullen die afkomstig waren uit zijn auto. Hij hield hierop het drietal staande en belde de politie. Agenten hebben de jongens ter plekke gefouilleerd. Hierop kwamen nog meer gestolen spullen boven water.

De drie zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Middelburg. Het gaat om twee 16-jarige en een 17-jarige jongen uit het Duitse Stadtteil Rotggen. De jongeren zijn door hun ouders/verzorgers opgehaald zodat ze thuis konden slapen. Vandaag moeten ze echter opnieuw naar het bureau om een verklaring af te leggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (27-10-2017 om 13:54)
Dit is echt niet te geloven "zodat ze thuis konden slapen" hebben ze soms ook nog een lolly en knuffelbeertje mee gekregen !? Hier zou je toch kotsmisselijk van worden.
AD. (27-10-2017 om 12:39)
Kijk zo werkt het nu in Nederland.Ze laten je na een bewezen feit vrij met het vriendelijke vezoek of ze morgen nog eens langs willen komen.Nou die komen dus niet en gaan terug naar Duitsland of blijven gewoon weg en het vergrijp is niet ernstig genoeg om deze lui op te sporen dus dit heeft geen prioriteit zeggen ze dan.
Cookie-instellingen beheren