Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 222 km

Politie achterhaalt minderjarige graffitispuiters

Toegevoegd: 27-10-2017, 13.53 uur - Update: 27-10-2017, 17.56 uur
Op een bestaande muurschildering werden zogeheten tags aangebracht.
Op een bestaande muurschildering werden zogeheten tags aangebracht.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie heeft enkele minderjarige jongens achterhaald die in Kapelle graffiti hadden aangebracht.


De tags werden door de jongens geplaatst op een bestaande muurschildering op een gebouw bij het skatepark op sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg. De kinderen die de tags aanbrachten waren toen 9 en 11 jaar oud. Daarom zijn ze niet strafbaar. Vanaf 12 jaar kan een HALT-straf worden opgelegd.

Volgens wijkagent Silvan Vael zal de aangebrachte verf worden verwijderd. De daders zullen een excuusbrief gaan schrijven, zo meldt Vael. Die brief gaat trouwens naar de burgemeester van Kapelle want de gemeente is eigenaar van het bekladde gebouw. “Dit is ook vergelijkbaar met de straf die HALT opgelegd zou hebben”, aldus Vael.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Neele (28-10-2017 om 07:43)
De muurschildering is een verrijking van het gebouw, wel vooraf toestemming vragen, zet deze kunstenaars in daar waar bijvoorbeeld voor lange tijd lelijke schuttingen moeten worden geplaatst of blinde muren die er niet uitzien. Gebruik deze talenten
Cookie-instellingen beheren