Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroorzaker ernstig ongeval Axel bleek dronken

Toegevoegd: 27-10-2017, 19.12 uur
Het ongeval bij Axel.
Het ongeval bij Axel.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - De bestuurder die op maandagmorgen 11 september jl. op de Langeweg (N258) bij Axel vermoedelijk het ongeluk veroorzaakte, bleek teveel alcohol te hebben gedronken.


Het ongeluk gebeurde rond 06.35 uur. Er ontstond een frontale botsing tussen twee auto's. Beide bestuurders raakten bekneld en werden door de brandweer bevrijd. Een traumahelikopter kwam op de plaats van het ongeluk en hielp bij de behandeling van één van de twee gewonden. Beide bestuurders werden met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ging om een inwoner (42) uit Sas van Gent en een 36-jarige man uit het Franse Bruay Sur l'Escaut.

De politie startte een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zo werden diverse getuigen verhoord en werd een sporenonderzoek uitgevoerd. Van de Franse bestuurder werd in het ziekenhuis bloed afgenomen voor nader onderzoek.

Recent is gebleken dat hij ruim teveel alcohol had gedronken. De inwoner uit Sas van Gent heeft enkele weken in het ziekenhuis gelegen en is nog maanden bezig met herstel en revalidatie van de ernstige verwondingen.

Politie en justitie zijn nog steeds bezig met het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Zodra dit is afgerond, zal de officier van justitie over de afdoening beslissen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
walter (31-10-2017 om 10:50)
@michelle, er is na het ongeluk bij die fransman in het ziekenhuis bloed afgenmen, de uitslag duurt een aantal weken, en de poltie zal het in verband met het onderzoek niet eerder naar buiten hebben gebracht
Ja-Ja (28-10-2017 om 13:09)
Aan Marco. Bedoelt u dat we beter allemaal veel alcohol moeten op hebben, bij rijden in het verkeer. Ik weet dat u het anders bedoelt maar de dommigheid straalt er van af. Denk voortaan na voordat u iets schrijft.Alcohol in verkeer is een MISDAAD. Het is 0% alcohol in het verkeer. U drinkt gewoon als u moet rijden daar u heel stoer bent.Denkt u vermoedelijk zelf. Gelezen!!!Dronkenloor rijd vader[Zwaargewond] en zoontje van de weg in Middelburg. Wat is u antwoord.?Misschien excuus aan die familie,na uw uitspraak?
Marco (28-10-2017 om 09:23)
De meeste ongelukken gebeuren zonder alcohol.
frans (28-10-2017 om 06:36)
dat word een taakstraf van 10 uur onkruid verwijderen bij de plantsoenen dienst waarschijnlijk
Ja-Ja (28-10-2017 om 05:41)
Michelle,U spreekt de waarheid.Zo is dat. De "Zuipert"is gewoon de veroorzaker.Punt uit. Maar de verdediger zal wel weer met een "Lul"verhaal komen en "Rechters"luisteren daar graag naar.Maar echt recht spreken,Ho maar.
AntiGSM (28-10-2017 om 00:24)
Dus alle uitspraken over dodenweg e.d kunnen ook weer in de prullenmand! Tegen dronken mensen kun je geen veilige wegen ontwerpen (ook niet tegen smartphone gebruikers = net zo erg). @Michelle; de limiet in Nederland wat alcohol betreft vind ik ok, de limiet verlagen heeft geen zin, alleen handhaven heeft zin. Maar is bijna niet te doen, wie verwacht er nu om 6:35 uur een dronken bestuurder op de weg op maandagmorgen? Je verwacht dat dan de meeste mensen onderweg zijn van of naar het werk.
Cookie-instellingen beheren