Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drie keer nepmelding medische noodsituatie

Toegevoegd: 28-10-2017, 07.26 uur
Drie keer nepmelding medische noodsituatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Voor de derde week achtereen zijn politie en ambulancedienst vannacht uitgerukt voor een nepmelding over iemand die dringend medische hulp nodig had.

Volgens de Kappelse wijkagent Silvan Vael was gemeld dat er bij de Bergweg iemand op straat lag die een epileptisch insult had gekregen. De ambulancedienst en de politie zijn hierop toegesneld maar konden, ook na een uitgebreide zoektocht, niets vinden.

Volgens Vael was er sprake van een fakemelding. "Vorige week en de week daarvoor hebben we dit soort meldingen gehad in Vlissingen en Middelburg en nu dus in Goes. Niet echt stoer om zoiets te toen want door zo'n nepmelding kan de ambulancedienst in geval van nood niet naar een echte melding”, aldus Vael.

“Tijdens de nachtelijke uren is er toch al geen ruime ambulancebezetting dus mocht er bijvoorbeeld een reanimatie zijn, dan kan het best zijn dat de ambulance te laat komt”, zo vervolgt de wijkagent. De politie probeert overigens te achterhalen wie de melding precies gedaan heeft maar vooralsnog is dat niet duidelijk omdat deze in eerste instantie binnenkwam via de huisartsenpost (HAP).

"Mochten we de gegevens van de melder weten te achterhalen, dan kan deze persoon een boete krijgen of moet deze wellicht zelfs voorkomen", zo legt Vael uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ankie (28-10-2017 om 14:34)
Bij de HAP worden toch alle gegevens genoteerd? Volgens het bandje wat je afluisterd! Tel.nr wordt ook nagevraagd als je belt.
Christiaan (28-10-2017 om 12:08)
Niet echt stoer om zoiets te toen?
ik (28-10-2017 om 10:03)
Hoe gestoord kan je zijn . gek, dit doe je toch. Kan de agent niet meer zien met welk nummer is gebeld ? Geef hem/haar als je hem/haar vind een boete en een straf. Hopend dat hij/zij er van leert....
Adje (28-10-2017 om 09:54)
Geef deze Idioten en boete en ook laten voorkomen bij de rechter. Haal ook alle gemaakt kosten en misschien ga de Idioten snel hun lesje leren.