Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Hardrijder op A58 is rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 29-10-2017, 07.19 uur
Een videoauto legde de snelheid van de bestuurder vast.
Een videoauto legde de snelheid van de bestuurder vast.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

KRUININGEN - De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een automobilist die te hard reed op de A58.


Een videoauto legde de snelheid van de bestuurder vast. Hij reed ter hoogte van Kruiningen 189 km/h waar 130 km/h was toegestaan.

Nadat de hardrijder aan de kant was gezet is zijn rijbewijs ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (1-11-2017 om 18:46)
Ik kan de Kalibratie datum niet zien wel de datum 20-10 2017 Dus dan zou de politie nog goed zitten. Echter het op tijd kalibreren zal door tijdsdruk niet altijd op tijd zijn. Dan zou je dus vaker onderuit moeten kunnen komen
AntiGSM (29-10-2017 om 15:29)
@zeeuw, het kan dat je gelijk hebt, ik zie het niet helemaal. Dat zou mooi zijn, er zijn al meer duizenden boetes kwijtgescholden door verlopen ijking van radarapparatuur (zie flitsservice.nl). Als het zo is dan hebben ze geen enkel bewijs en komt de chauffeur er mee weg. Nu snap ik eigenlijk niet goed dat er toch nog zoveel mensen zoveel te hard rijden op die locaties, er staat bijna wekelijks in de krant dat er behoorlijk op gecontroleerd wordt en dat er zeer regelmatig rijbewijzen afgepakt worden. Als je 130 km/u mag kun je toch 179 km/ u rijden MET behoud van rijbewijs. Dan rijdt je met de meeste auto's al 190 op de teller dus dan schiet het toch ook redelijke op?
zeeuw (29-10-2017 om 07:50)
Dat is flink te hard, al zal de bestuurder er waarschijnlijk juridisch onderuit kunnen komen. Omdat het niet helemaal goed geblurd is, is te zien dat de kalibratie datum 24-10-16 is, terwijl de datum van de overtreding 28-10-17 is. Aangezien hij ieder jaar gekalibreerd moet worden is hij 4 dagen verlopen en dus niet meer rechtsgeldig.
Cookie-instellingen beheren