Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Politie stuit diverse keren op geweld en agressie

Toegevoegd: 29-10-2017, 14.06 uur
Politie stuit diverse keren op geweld en agressie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Bij diverse incidenten in de provincie Zeeland werden agenten afgelopen avond en nacht weer regelmatig geconfronteerd met agressie en geweld in combinatie met overmatig alcoholgebruik. Dronken mensen zorgen op zo'n moment voor veel werk voor de hulpdiensten.


Districtschef Ronald Weydema vindt agressie en geweld tegen zijn medewerkers onacceptabel: "Agenten en andere hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. We testen tegenwoordig na geweld regelmatig op alcohol en drugs. Dit op grond van de Wet Middelenonderzoek bij Geweldplegers. Van deze middelen is namelijk aangetoond dat zij een ontremmende invloed hebben en de kans op geweld kunnen vergroten."

Zaterdagavond kreeg de politie een melding van huiselijk geweld in een woning in het Middengebied in Vlissingen. Een dronken man werd aangehouden, omdat hij zijn vrouw had geslagen. Zij raakte in haar gezicht gewond en is voor medische verzorging naar de huisartsenpost in Vlissingen gegaan. De echtgenoot is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hij heeft een ademtest afgelegd en blies 980 ug/l. De vrouw deed aangifte.

Op de Zoom in Renesse werd een 17-jarig meisje uit Oosterland door agenten gewaarschuwd omdat ze ruzie maakte met drie jongeren. Ze was zeer agressief, maar leek wel naar de agenten te luisteren, die haar sommeerden weg te gaan. De opleving duurde niet lang, want even later zag de politie haar met een jongen vechten. De agenten hielden, samen met gemeentelijke toezichthouders, het dronken meisje aan. Bij een ademtest blies ze 720 ug/l. Ze werd naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Zondag wordt ze verhoord en krijgt bekeuringen voor openbare dronkenschap en vechten op straat.

Vlissingse agenten bevonden zich rond 02.45 uur op de Nieuwendijk vanwege een melding van een lastige klant. Een man werd bekeurd voor het wildplassen en omdat hij alcohol op straat bij zich had. Een andere man werd aangehouden omdat hij een agent beledigde. Deze 31-jarige Vlissinger werd ook naar het politiecellencomplex in Middelburg gebracht.

Rond 02.45 uur werd een biker zonder enige aanleiding op Achter de Houttuinen in Middelburg door een man bedreigd met een kapotte bierfles. De 25-jarige man uit Aalden werd aangehouden. Hij beledigde de agenten en was zeer vervelend. Hij werd voor verder onderzoek ook naar het cellencomplex in Middelburg gebracht. Hier weigerde hij, ondanks de verplichting volgens de Wet Middelenonderzoek bij Geweldplegers, een blaastest af te leggen. De dronken man is ingesloten en wordt zondag verhoord. De agent deed aangifte van de bedreiging.

Rond 05.20 uur controleerde de douane op de A58 ter hoogte van de Poel bij Goes een busje met zeven jongeren, die zich erg vervelend gedroegen. Diverse politie-eenheden gingen met spoed naar deze locatie om assistentie te verlenen. Agenten zagen dat een van de jongemannen een ander hard op zijn gezicht sloeg. Deze dronken jongeman werd aangehouden en naar Torentijd gebracht. Het gaat om een 21-jarige inwoner uit Middelburg. Tijdens een blaasproef blies hij 600 ug/l. Hij wordt zondag verhoord. De anderen inzittenden van het busje werden gesommeerd om door te rijden.

De politie hield op een afstand een oogje in het zeil. Verderop ging het weer fout, ze kregen onderling weer ruzie. De bus begon te slingeren en stopte op de snelweg. De inzittenden liepen op de A58, terwijl auto's met 130 kilometer per uur langreden. Reden genoeg voor de agenten om deze zes jongemannen aan te houden. Ook zij werden naar Torentijd gebracht. Hun leeftijden variëren van 19 tot en met 29 jaar, ze komen uit Middelburg (5x) en één uit Arnemuiden. De 21-jarige bestuurder uit Middelburg had geen alcohol gedronken en mocht gelijk naar huis vanwege zijn volwassen optreden. Hij had steeds geprobeerd om alles te sussen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (30-10-2017 om 12:29)
Hulde voor de agenten die nog even achter het busje blijven rijden ter controle. En gelukkig dat de bestuurder nog verstandig bleef. Waar is de politie als je ze nodig hebt..? Op de juiste plaats!
Cerebrus (29-10-2017 om 16:47)
17 Jarig meisje met 720 ug/l? Die moet echt kachel- maar dan ook kachellam geweest zijn. Die weet waarschijnlijk niets meer van die avond. Goeie reden voor de softe rechters om een lage (of geen) straf op te leggen, zoals we inmiddels in Nederland gewend zijn.
Cookie-instellingen beheren