Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 216 km

OM wil voortvluchtige opnieuw de cel in

Toegevoegd: 30-10-2017, 16.31 uur
OM wil voortvluchtige opnieuw de cel in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is wel een kwestie van zoeken waar de 38-jarige P. W. uithangt, maar op het moment dat-ie in de kraag wordt gevat, gaat hij 180 dagen de cel in. Althan, dat wil het Openbaar Ministerie (OM).


W., oorspronkelijk afkomstig uit Zutphen, maar recentelijk wonend in de opvang van het Leger des Heils Hoeve La Salette in Vogelwaarde, werd in oktober 2013 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van zes jaar.

Tegen de als beroepsoplichter bekendstaande man was een gevangenisstraf van acht jaar gevorderd. W. maakte tussen januari en maart van dat jaar zeker elf  bejaarden in Zeeland met een babbeltruc duizenden euro's armer. Een bejaarde vrouw werd zelfs twee keer slachtoffer van de man.

W.deed zich voor als medewerker van een zorgverzekeraar, van een bank of als oud-klasgenoot van een familielid. Lukte het hem niet om met smoesjes de pinpas met code te bemachtigen, dan stal hij de portemonnee en bankpapieren. De rechtbank nam het hem vooral kwalijk dat hij het vooral op de zwakkeren in de samenleving had gemunt.

Na het uitzitten van twee derde van zijn gevangenisstraf kwam  W. in aanmerking voor de voorwaardelijke invrijheidstelling (VI) en belandde hij in Hoeve La Salette. Daar ontstond tussen hem en de begeleiders enig onmin over zijn AOW-uitkering en W. nam de benen. Hij pleegde nog wel een telefoontje naar de reclassering, maar daarna bleef het - op twee boetes van zwartrijden na die op de burelen van La Salette belandden - stil rond W.

De rechtbank beslist over twee weken of die 'herroeping van de VI' wordt gehonoreerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren