Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuw cameraplan na incident Sloebrug

Toegevoegd: 31-10-2017, 15.18 uur
De vrouw negeerde de stoplichten en ging onder de slagbomen door.
De vrouw negeerde de stoplichten en ging onder de slagbomen door.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De provincie Zeeland gaat het cameraplan rond op afstand bedienbare bruggen aanpassen naar aanleiding van het incident waarbij deze zomer in Vlissingen een vrouw op de opengaande Sloebrug stond.


Op 18 juni ging een vrouw onder de gesloten slagbomen door om zo toch nog aan de andere kant van de brug te kunnen komen. De vrouw negeerde hierbij de geluidssignalen en rode verkeerslichten. De nautisch medewerker van de provincie had echter niet in de gaten dat de fietsster op de brug stond en gaf daarom gewoon het sein 'brug open'.

De brugwachter werd echter snel via de marifoon gewaarschuwd en daarom werd volgens de politie binnen een halve minuut de noodprocedure in werking gezet. "Hiermee is een ongeval voorkomen", zo laat de provincie, die vandaag de resultaten van een extern onderzoek bekend heeft gemaakt, weten.

Volgens de provincie is een belangrijk adviespunt uit het onderzoek het verbeteren van het cameraplan. Procedures op de Nautische Centrale moeten worden aangepast op de kaders en richtlijnen van Rijkswaterstaat. “Dit houdt onder meer in dat de beelden van weg- en landverkeer anders gepresenteerd worden. Op dit moment schakelen de beelden van wegverkeer naar waterverkeer, wat niet bijdraagt aan een adequate taakuitvoering”, aldus de provincie.

Verder wordt aangeraden met bedienscherm te vereenvoudigen omdat dit overbodige informatie bevat en is volgens de onderzoekers onvoldoende beschreven op welke wijze het bewegende brugdeel gemonitord moet worden tijdens het openen van het brugdek. Daarnaast moeten medewerkers regelmatiger getraind en getoetst worden.

Volgens de provincie is er een verbeterplan in de maak. "Een belangrijk punt is het cameraplan. In de nieuwe opzet zijn alle onderdelen van het bedienproces constant in beeld voor de nautisch medewerker", aldus de provincie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (31-10-2017 om 21:22)
Gewoon de bruggen weer bemannen, ook goed voor de werkgelegenheid. En 'de mensen' moeten weer eens meer verantwoordelijkheid krijgen over hun eigen daden. Mensen worden lui als alles maar geregeld wordt. Ook meer respect voor een hechtere samenleving zou goed zijn. En de mentaliteit kan ook wel weer een oppepper gebruiken.
Cookie-instellingen beheren