Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil bedreiger alsnog celstraf laten uitzitten

Toegevoegd: 31-10-2017, 19.03 uur
Het incident vond in september 2016 plaats bij Bruinisse.
Het incident vond in september 2016 plaats bij Bruinisse.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft de rechtbank verzocht het voorwaardelijke deel van de celstraf die J. M. uit Enschede werd opgelegd, namelijk vier maanden alsnog uit te laten zitten.


Midden vorig jaar had M. zich tegoed gedaan aan drank en in die toestand kreeg hij het aan de stok met enkele jongens. Hij pakte een pistool, richtte het op de jongens en schoot. Door een defect aan het vuurwapen kwam hij niet verder dan het overhalen van de trekker.

Eén van de voorwaarden van het vonnis was destijds dat M. zich zou laten behandelen in een kliniek. Daar werkte hij nauwelijks mee. De behandeling mislukte daardoor en omdat daarmee de voorwaarden niet waren nagekomen eiste de officier vandaag de tenuitvoerlegging van de celstraf.

Uitspraak 7 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
liesbeth van den bergh (1-11-2017 om 20:24)
Dus alléén omdat het wapen defect was, is deze man geen moordenaar... Hij hallde de trekker over! En die laat je zo lopen??? Dank u rechters...
Cookie-instellingen beheren