Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Nog geen oordeel over misbruik jongetjes

Toegevoegd: 31-10-2017, 19.07 uur
Nog geen oordeel over misbruik jongetjes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Souburger H. D. (62) die ervan wordt verdacht zes jaar lang de drie zoontjes van zijn beste vriend seksueel te hebben misbruikt moet eerst nog door twee andere gedragsdeskundigen worden onderzocht eer de rechtbank tot een vonnis komt.


De eis ligt er overigens al: dertig maanden cel plus tien voorwaardelijk en twee jaar opname in een inrichting. Eerder hadden een psycholoog en een psychiater D. al onderzocht, maar zij kwamen later op een totaal andere conclusie: geen ambulante behandeling, maar een tbs met voorwaarden of tbs met dwangverpleging als D. niet zou meewerken aan het opstellen van de voorwaarden.

D. is al eerder voor een zedendelict veroordeeld. In 2016 kreeg hij namelijk een celstraf van 90 dagen (waarvan 89 voorwaardelijk) en een werkstraf van 180 uur opgelegd voor het bezit van een paar duizend plaatjes met kinderporno.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren