Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Verdachte fataal ongeluk wielrenner blijft vast

Toegevoegd: 31-10-2017, 19.18 uur
De bestuurder van de auto reed onder invloed van alcohol.
De bestuurder van de auto reed onder invloed van alcohol.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 48-jarige A.E. uit Terneuzen die wordt verdacht van doodslag op een 60-jarige wielrenner uit Heikant, blijft voorlopig in voorarrest. De rechtbank heeft dinsdag het verzoek van de advocaat om die voorlopige hechtenis op te hebben of te schorsen afgewezen.


Op 17 juli reed E. over de Ferdinandusdijk in Hulst en kwam daar al slingerend frontaal in aanrijding met het slachtoffer. De man overleed ter plaatse. E. bleek onder invloed te zijn, geen geldig rijbewijs te hebben en bovendien ook nog eens te hard gereden te hebben.

Volgens de officier van justitie was er sprake van doodslag omdat E. vrijwel dagelijks onder invloed en zonder rijbewijs in zijn auto van werk naar huis reed. “Dan moet het gewoon een keer fout gaan”, zei de officier. De zaak wordt eind januari inhoudelijk behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
importzeeuw (1-11-2017 om 10:57)
Pluim voor deze rechter om het verzoek af te wijzen. Hopelijk komt deze alcoholist voorlopig niet meer vrij want in mijn ogen pleegde hij gewoon een moord.
Ja-Ja (1-11-2017 om 08:47)
Soms zijn rechters mensen.Niet zo vaak. Maar vaak zijn het Flapdrollen zonder menselijk inzicht naar de SLACHTOFFERS. Wel met minderwaardige advocaten die voor de ergste misdadiger een lichte straf willen. En de papieren rechters kruipen weg achter het zogenaamde strafrechtboek? en gaan daar vaak om onduidelijke redenen ook met mee. Wat een echt mens niet snapt omdat het onredelijk is. Maar daar kom ik weer!! Gooi geen waxinelichtje naar een bepaalt rijtuig want dan zijn die "Rechters"ineens andere figuren.Ze denken dan aan hun baantje en promotie. Zeker!! Ik heb geen vertrouween in de "Rechtstaat"
Michelle (31-10-2017 om 19:59)
Sowieso tot eind januari laten zitten! Heeft ie tijd om na te denken!
BAM bam (31-10-2017 om 19:45)
Dat mensen onder invloed en zonder rijbewijs rijden komt omdat we hier in Nederland allemaal van die softe rechters hebben In een ander geval zoals vandaag op het nieuws rijd een idioot een gezin aan onder invloed van drugs zonder rijbewijs met een snelheid van bijna 200 km per uur 1 persoon dood 2 kinders invalide en wat krijgt deze mafkees voor straf 4 jaar cel en 5 jaar rijontzegging is dat geen lachertje Voor zulke personen mogen ze van mij de doodstraf weer invoeren
AntiGSM (31-10-2017 om 19:27)
Dan is er misschien toch nog eens iets dat fatsoenlijk (streng) aangepakt wordt in Nederland. Zulke figuren kunnen niet zwaar genoeg gestraft worden.
Cookie-instellingen beheren