Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 82 km

Doorgedraaide man van dak gehaald

Toegevoegd: 01-11-2017, 12.33 uur
Doorgedraaide man van dak gehaald
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - In de Havelaarstraat in Colijnsplaat heeft de politie dinsdagavond een doorgedraaide man van een dak gehaald en aangehouden.


De politiemeldkamer kreeg om 21.25 uur een melding dat een man aan het doordraaien was op een dakterras van een bed- en breakfast aan de Havelaarstraat. Hierop gingen verschillende agenten ter plekke.

Zij troffen de man aan met ontbloot bovenlichaam. Hij was aan het gillen en maakte een hoop lawaai. "De man had onder andere terrasmeubels op de straat gegooid en meerdere ruiten vernield. Ook waren er auto’s beschadigd", zo vertelt de politie.

Op een gegeven moment gooide de man ook een mes naar de agenten. Toen een politiehond was gearriveerd gingen verschillende agenten het dakterras op om de man aan te houden. Dat lukte en de 28-jarige man (woonplaats nog onbekend) werd voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Op de slaapkamer van het bed- en breakfast waar de man verbleef, werd enkele tientallen gram hennep gevonden en in beslag genomen. In het cellencomplex werd de man getest op het gebruik van alcohol en drugs. Het bleek dat hij amfetamine had gebruikt.

Volgens de politie is dat een belangrijke constatering want wanneer er bij geweldpleging alcohol of drugs in het spel is geweest, dan kan het Openbaar Ministerie een zwaardere straf eisen. "Dat kan een hogere boete, of een langere taakstraf of celstraf zijn. Maar het kan ook gaan om bijzondere voorwaarden, zoals een alcoholverbod, locatieverbod, locatiegebod of gedragsinterventie gedragsinterventie", zo legt de politie uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren