Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Traumaheli voor incident in Zoutelande

Toegevoegd: 01-11-2017, 12.38 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagochtend geland in Arnemuiden vanwege een incident in Zoutelande.


Nadat omstreeks 09.15 uur een ambulanceteam en een rapid responder naar de Noordendolder in Zoutelande waren gestuurd werd al snel ook de traumahelikopter ter plekke gevraagd. Deze kwam echter niet ter plekke maar landde voor een rendez-vous nabij het Shell-tankstation in Arnemuiden.

De trauma-arts heeft zich bij het ambulanceteam gevoegd en de patiënt is vervolgens met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De helikopter is enige tijd later ook doorgevlogen naar Goes. Bij het landen en opstijgen van de helikopter stond hier de brandweer stand-by.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (2-11-2017 om 00:35)
@Hand V. Inderdaad, nooit zo over gedacht. Daar zou ik het antwoord ook op willen weten.
Jan B (1-11-2017 om 18:31)
Dit is ook weer een protocol met geen enkele toegevoegde waarde en zo hebben we er nog meer binnen brandweerland. Dit is alleen goed voor het uitrukcijfer en de kosten die hierbij komen kijken.
Hans Vegting (1-11-2017 om 13:37)
Kan iemand mij uitleggen waarom de brandweer wordt opgeroepen als de heli bij het ziekenhuis land of opstijgt. BIJ het ADRZ Goes is voor de heli een optimale (veilige) situatie aanwezig. Regelmatig zie je de heli landen "vlak voor de deur " van een flat of een vergelijkbare plek.. En dan is er geen brandweer bij aanwezig. Is hier soms sprake van "protocol is protocol"? Zo ja, dan word het tijd dat het protocol eens nader wordt bekeken. De brandweer laten uitrukken, zonder echte noodzaak, kost ook (belasting)geld.
Cookie-instellingen beheren