Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Vermiste zeilers blijken gedesoriënteerd

Toegevoegd: 02-11-2017, 11.10 uur
Vermiste zeilers blijken gedesoriënteerd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - De KNRM is dinsdagavond uitgevaren nadat was gemeld dat twee personen niet waren teruggekeerd van een vaartocht op de Oosterschelde.


“Een opa was samen met zijn kleinzoon vertrokken voor een zeiltocht op de Oosterschelde. Het thuisfront kreeg geen contact en omdat het inmiddels al lang donker was besloten zij alarm te slaan”, zo meldt de KNRM.

Rond 21.45 uur werd de KNRM-reddingboot van het station Hansweert opgeroepen. De verkeerspost Wemeldinge meldde dat 's middags aan zeiljacht aan de grond had gezeten in het Brabants vaarwater. De KNRM ging ter plekke en er bleek sprake te zijn van hetzelfde zeiljacht.

Aan boord bleken de twee vermiste personen te zijn. De opvarenden bleken gedesoriënteerd te zijn. Twee opstappers van de KNRM hebben het zeiljacht daarom naar Wemeldinge gevaren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren