Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Automobilist drinkt bijna zes keer te veel

Toegevoegd: 04-11-2017, 12.28 uur
Automobilist drinkt bijna zes keer te veel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - In Sint-Jansteen is vrijdagavond een 54-jarige man uit Dinteloord aangehouden omdat hij bijna zes keer te veel alcohol had gedronken maar toch achter het stuur was gekropen.


Agenten waren naar Sint-Jansteen gegaan nadat een getuige de politie had ingelicht over het feit dat hij de man onder invloed had zien rijden. De agenten troffen de man in dronken toestand aan. "We kwamne hem tegen terwijl hij op onvaste benen onderweg was richting  basisschool Inghelosenberghe aan de Wilhelminastraat", zo vertelt de politie.

De man ontkende onder invloed te hebben gereden. Hij blies echter 1.265 Ug/l waar 220 Ug/l is toegestaan. Vanwege zijn recalcitrante gedrag en de uitkomt van de blaastest is hij door de politie aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie. De man is inmiddels weer op vrije voeten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (4-11-2017 om 19:31)
@Peet dat jij hier gaat zitten goedpraten dat iemand met meer dan 1200 ug/l in achter het stuur zit, dat zegt heel veel over jou.
ex-middelburger (4-11-2017 om 16:49)
Effe wachten tot @antiGSM weer komt schreeuwen dat het aan de "GSM" ligt. Maar @Peet ze hebben het hier nu over alcohol, waar jij het over hebt is totaal iets anders, uiteraard mogen ze daar van mij ook meer op controleren. Ik ben zelfs van mening dat mensen tot 250UGL 1x een kans verdienen, alles hoger rijbewijs innemen en de auto verbeuren. Met de opbrengst daarvan inclusief de opgelegde boete doorsluizen naar mensen die bij een ongeval betrokken zijn geweest en hierbij medische hulp nodig hebben (gehad).
john verhelst (4-11-2017 om 16:25)
De politie heeft deze man niet zien rijden, dus kan hij enkel een boete krijgen voor openbare dronkenschap ,en heeft hij zijn rijbewijs zo weer terug
W. Kruit (4-11-2017 om 16:25)
En kijk, daar is Peet weer. De politie houdt een automobilist aan die in straalbezopen toestand in zijn auto had gereden -en daarbij een groot gevaar vormde voor andere weggebruikers- en jij loopt (weer) te mekkeren dat dat lekker makkelijk is! Die mensen doen hun werk en nòg is het niet goed! Misschien dat het voor jou nog niet duidelijk is, maar de politie moet werken met de spullen die ze krijgt. En die speekseltest is blijkbaar (nog) niet goedgekeurd voor gebruik. Dus kan de agent op straat die niet gebruiken -als hij die al heeft. En dat zou de schuld van de politie zijn?! Dat verhaaltje hang je elke keer op, als er sprake is van een dronken automobilist. Zoek eens een ander deuntje, Peet, je liedje wordt vervelend...
Peet (4-11-2017 om 14:37)
En nog steeds lees ik niks over de nieuwe speekseltest voor drugs, nog steeds zie ik elke dag dezelfde blowende mensen gewoon achter stuur zitten.. Bepaalde types en etnische groepen staan erom bekend heel de dag te blowen ze wonen zelfs bij mij in de straat en rijden elke dag auto gewoon.. Nee hoor gewoon alcohol de schuld geven van alles, makkelijk hé Politie
Marco (4-11-2017 om 14:34)
Slechte zaak, dat de politie déze lomperik (moet) laat (laten) gaan. Dit is een heel slecht voorbeeld, op deze manier zullen er niet vaak hulpvaardige/oplettende/bezorgde medeburgers meer een melding doen. Met alle ongelukken van dien. Het staat ook haaks op de veelvuldige oproepen van onze bestuurders die vragen mee te helpen en de ogen en oren te zijn van onze véél te kleine controlerende macht. DOM !
Cookie-instellingen beheren