Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Grote uitslaande brand centrum Middelburg

Toegevoegd: 04-11-2017, 14.29 uur - Update: 04-11-2017, 15.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Aan de Burggang in het centrum van Middelburg heeft zaterdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed.


De brand werd rond 13.35 uur ontdekt. In eerste instantie werd alleen en bluswagen opgeroepen maar binnen vijf minuten werd opgeschaald naar grote brand. Er gingen uiteindelijk drie tankautopuiten en een hoogwerker naar het brandadres.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond de woning waarin de brand woedde leeg. De politie bevestigt dat er geen personen zijn aangetroffen. Bij de brand kwam de nodige rook vrij en daarom werd de bewoners van het nabij gelegen zorgcentrum Willibrord geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De Burggang werd afgesloten tussen de Bachtensteene en de Nieuwe Burg. Ook de Keldermansstraat was dicht en daarom was ook een klein stukje van de Markt afgezet met linten. 

GRIP 1
Vanwege de coördinatie van het incident is opgeschaald naar GRIP 1. Bij een GRIP 1 wordt een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht. Dit werd samengesteld uit de betrokken leidinggevenden van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening. Ook een vertegenwoordiger van de gemeente was ter plekke. Rond 15.00 uur kon worden afgeschaald. Vijf minuten later gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.

De afdeling Forensische Opsporing van de politie is ter plekke gekomen en heeft foto's gemaakt. Volgens de politie wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De Veiligheidsregio Zeeland laat op haar beurt weten dat de oorzaak van de brand nog niet is vastgesteld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren