Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Dronken brokkenpiloot heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 05-11-2017, 08.41 uur - Update: 05-11-2017, 14.09 uur
De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs.
De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

AXEL - In Axel is vannacht een dronken 18-jarige automobilist tegen een garagedeur aangereden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.


Agenten zagen het voertuig tijdens hun surveillance rijden over de Nieuwendijk in Axel. Omdat het rijgedrag van de bestuurder opviel werd besloten een stopteken te geven voor een algemene controle. De automobilist leek hieraan op de Vincent van Goghstraat gevolg te geven maar toen de agenten uitstapten reed de automobilist opeens hard weg.

De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment reed de automobilist zichzelf klem in de doodlopende Isaac Israëlsweg. Aan het einde van de straat reed de man tegen de deur van een garage bij een woning. Hierdoor ontstond volgens de politie forse schade aan zowel de auto als de garagebox.

De politie hield de drie inzittenden aan. De bestuurder bleek een 18-jarige man uit Terneuzen te zijn. Hij bleek onder invloed te hebben gereden maar weigerde mee te werken aan een blaastest. De man bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs en in het voertuig werd later ook nog een groot keukenmes aangetroffen.

De andere inzittenden van de auto waren mannen van 17 en 19 jaar oud uit Terneuzen. Zij mochten na verhoor weer naar huis. Ook de bestuurder van de auto mocht het bureau na verhoor verlaten. Hij ontkent volgens de politie overigens het voertuig te hebben bestuurd.

De ontstane schade zal op de man worden verhaald. Ook zal hij sowieso bestraft worden voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het weigeren van zijn medewerking aan een blaastest. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (5-11-2017 om 10:43)
Deze persoon alles laten betalen en NOOIT geen mogelijkheid meer geven voor een rijbewijs te halen.
ries (5-11-2017 om 10:19)
Ik hoop dat dat rotventje flink gestraft wordt ! ..... Dikke pluim voor de politie
johanna (5-11-2017 om 09:34)
hoe is het mogelijk dat je er mee weg komt om geen blaastest te doen . opsluiten ,en de eerste 10 jaar geen rijbewijs .
Cookie-instellingen beheren