Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken brokkenpiloot heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 05-11-2017, 08.41 uur - Update: 05-11-2017, 14.09 uur
De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs.
De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

AXEL - In Axel is vannacht een dronken 18-jarige automobilist tegen een garagedeur aangereden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.


Agenten zagen het voertuig tijdens hun surveillance rijden over de Nieuwendijk in Axel. Omdat het rijgedrag van de bestuurder opviel werd besloten een stopteken te geven voor een algemene controle. De automobilist leek hieraan op de Vincent van Goghstraat gevolg te geven maar toen de agenten uitstapten reed de automobilist opeens hard weg.

De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment reed de automobilist zichzelf klem in de doodlopende Isaac Israëlsweg. Aan het einde van de straat reed de man tegen de deur van een garage bij een woning. Hierdoor ontstond volgens de politie forse schade aan zowel de auto als de garagebox.

De politie hield de drie inzittenden aan. De bestuurder bleek een 18-jarige man uit Terneuzen te zijn. Hij bleek onder invloed te hebben gereden maar weigerde mee te werken aan een blaastest. De man bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs en in het voertuig werd later ook nog een groot keukenmes aangetroffen.

De andere inzittenden van de auto waren mannen van 17 en 19 jaar oud uit Terneuzen. Zij mochten na verhoor weer naar huis. Ook de bestuurder van de auto mocht het bureau na verhoor verlaten. Hij ontkent volgens de politie overigens het voertuig te hebben bestuurd.

De ontstane schade zal op de man worden verhaald. Ook zal hij sowieso bestraft worden voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het weigeren van zijn medewerking aan een blaastest. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annoniem (9-11-2017 om 09:50)
Je bent een potentiële moordenaar als je rijd met drank in je mik. En hoe triest... Een mes. Je bent een gevaar voor je zelf als je met een mes zwaaid naar de verkeerde!
ries (5-11-2017 om 17:10)
@Herder heeft heel goed gesproken .... Ook ik hoop dat dit ventje in de toekomst z'n verdiende loon zal krijgen! .... Rond gaan rijden zonder rijbewijs en met een bezopen kop en een groot keukenmes ..... Helaas zijn er genoeg van dit soort klojo's en de straffen kunnen niet zwaar genoeg zijn voor dit soort !
W. Kruit (5-11-2017 om 16:04)
Rik, van onder dwang bloed afstaan kan geen sprake zijn. Bloedproef wordt door de Hovj bevolen als de ademanalyse niet is gelukt, ondanks dat de verdachte heeft geprobeerd heeft goed te blazen, m.a.w. de verdachte mag niet kiezen. Het weigeren van een alcoholtest heeft verstrekkende gevolgen. Een weigering wordt gelijkgesteld met een alcoholgehalte in schaal 9: 866 - 945 µg/l of 2,01 - 2.15 8‰. Dit komt volgens de oriëntatiepunten neer op een geldboete van € 1.000,00 en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 9 maanden. Daarnaast zal het CBR u verplichten tot deelname aan een alcoholcursus (EMA), of bij recidive eerst nog een onderzoek naar de rijgeschiktheid opleggen.
Rik (5-11-2017 om 13:22)
@ Johanna. Daar kom je ook echt niet mee weg. Wie bij de blaastest op straat positief blaast, of weigert te blazen, gaat mee naar het bureau om een nauwkeurige blaastest af te leggen. Wie dat ook nog weigert, wordt, desnoods onder dwang , bloed afgenomen door de politie-arts.
Herder (5-11-2017 om 13:10)
Beste Bestuurder en inzittende, Ik wens dat de rechtelijkemacht het vel over jullie oren trekt. Alles dubbel en dwars terug laten betalen. Geen kans meer mogen maken op het behalen van een rijbewijs en nooit meer een bewijs van goed gedrag krijgen. Jullie zijn de parasieten van de samenleving! Ik hoop dat jullie elke keer als jullie de straat schuin oversteken, dat ze jullie dan bekeuren voor alles wat maar mogelijk is.
Michel (5-11-2017 om 12:51)
Die snotneus vast laten zitten tot de schade helemaal is betaald. Ook nog een flinke boete geven. Maar het zal wel weer een HALT product worden.