www.hvzeeland.nl

Dronken brokkenpiloot heeft geen rijbewijs

Toegevoegd: 05-11-2017, 08.41 uur - Update: 05-11-2017, 14.09 uur

Dronken brokkenpiloot heeft geen rijbewijs
Door: Roland de Jong

AXEL - In Axel is vannacht een dronken 18-jarige automobilist tegen een garagedeur aangereden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Agenten zagen het voertuig tijdens hun surveillance rijden over de Nieuwendijk in Axel. Omdat het rijgedrag van de bestuurder opviel werd besloten een stopteken te geven voor een algemene controle. De automobilist leek hieraan op de Vincent van Goghstraat gevolg te geven maar toen de agenten uitstapten reed de automobilist opeens hard weg.

De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment reed de automobilist zichzelf klem in de doodlopende Isaac Israëlsweg. Aan het einde van de straat reed de man tegen de deur van een garage bij een woning. Hierdoor ontstond volgens de politie forse schade aan zowel de auto als de garagebox.

De politie hield de drie inzittenden aan. De bestuurder bleek een 18-jarige man uit Terneuzen te zijn. Hij bleek onder invloed te hebben gereden maar weigerde mee te werken aan een blaastest. De man bleek niet in het bezit te zijn van een autorijbewijs en in het voertuig werd later ook nog een groot keukenmes aangetroffen.

De andere inzittenden van de auto waren mannen van 17 en 19 jaar oud uit Terneuzen. Zij mochten na verhoor weer naar huis. Ook de bestuurder van de auto mocht het bureau na verhoor verlaten. Hij ontkent volgens de politie overigens het voertuig te hebben bestuurd.

De ontstane schade zal op de man worden verhaald. Ook zal hij sowieso bestraft worden voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het weigeren van zijn medewerking aan een blaastest. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.