Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

GSM-dieven actief in winkels in horecazaken

Toegevoegd: 06-11-2017, 11.24 uur
GSM-dieven actief in winkels in horecazaken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar drie personen die bij winkels en horecagelegenheden telefoons hebben gestolen vanachter de toonbank of bar.


Volgens de politie zijn de afgelopen week meerdere aangiftes binnengekomen van diefstallen waarbij steeds dezelfde opvallende werkwijze werd gehanteerd. De daders leidden de medewerk(st)ers af en gingen er vervolgens snel vandoor met een mobiele telefoon die bij de kassa of achter de bar lag.

De politie laat via Facebook weten dat dit soort diefstallen sowieso zijn gepleegd in Goes, Kamperland en Zierikzee. De daders zouden in wisselende samenstelling hebben gewerkt maar er zou sowieso sprake zijn geweest van twee mannen en vermoedelijk ook een vrouw.

De mannen waren 40 tot 50 jaar oud en circa 1.70 meter lang. Ze hadden beiden kort zwart haar. Eén van de twee had een gezet postuur en het duo sprak geen Nederlands. De vrouw was kleiner dan de mannen en had halflang zwart haar.

Mensen met tips kunnen die doorgeven via 0900-8844. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan worden gevraagd dicht alsnog te doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Just (7-11-2017 om 20:31)
Die signalementen van de daders doet me denken aan de roof overval in het tunneltje in middelburg meiveld , ook 2 mannen en 1 vrouw
Gitta (7-11-2017 om 19:03)
Vreemde reactie trouwens Peter de Kort dat ik ze gelijk zou geven. Inderdaad moeten ze met hun klauwen van jouw spullen blijven. Maar doen ze dat ook? Denk het niet hé. Dus je spullen achter slot en grendel! Het is gewoon een tip.
Gitta (7-11-2017 om 18:59)
Natuurlijk niet Peter de Kort. Je weet gewoon tegenwoordig dat je de dieven geen gelegenheid moet geven. Mijn dochter werkt ook in een winkel en daar mogen ze hun eigen telefoon niet bij zich houden tijdens het werk, je bent aan het werk dus bellen etc doe je in je eigen tijd. Wat betreft de diefstal de dieven pakken elke gelegenheid aan, ik werd bijna van mijn camera bestolen die ik in mijn hand had. Dus als ik nu iemand nonchalant met een camera in zijn hand zie lopen waarschuw ik dat ze die om hun nek moeten dragen. Ik bedoel er dus mee te zeggen dat je dat vroeger wel kon maar de tijd is er nu niet meer naar om ook maar iets te laten slingeren. Het wordt zo weg gejat. Spullen bij je houden en zeker de kostbare spullen.
Peter de Kort (7-11-2017 om 13:37)
@ Gitta: Jij geeft die schurken dus gewoon gelijk?? Onder het motto van "Dan hadden ze hun telefoons maar niet onbeheerd moeten laten liggen". Ze moeten gewoon met hun klauwen van andermans spullen blijven!! Ik ben benieuwd hoe je reageert als jouw gsm een keer gejat wordt. Kijken wat je dan te zeggen hebt.
Gitta (6-11-2017 om 12:25)
Beter is het ook om je GSM op te bergen in een afgesloten ruimte. Want wat moet je tijdens je werk met je eigen telefoon. Is het de telefoon van de zaak, die dan bij je dragen en nooit onbeheerd laten liggen.
Cookie-instellingen beheren