Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
100 files van totaal 375 km

Twee aanhoudingen voor hennepkwekerij

Toegevoegd: 08-11-2017, 14.05 uur
Twee aanhoudingen voor hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Woensdagmorgen is in een woning aan de Roozenburglaan in Middelburg een hennepkwekerij gevonden. Er zijn twee mannen aangehouden.


De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De plantage bestond uit bijna twee honderd planten. De politie arresteerde rond 08.15 uur in de woning een 39-jarige man uit Oost-Souburg. Rond 11.50 uur meldde een 37-jarige man uit Middelburg zich op het politiebureau. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht en ingesloten.

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enduris stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enduris zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren