Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote politiecontrole bij Bruinisse

Toegevoegd: 10-11-2017, 18.16 uur
Bijna 100 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd.
Bijna 100 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

BRUINISSE - Donderdag is bij Bruinisse een grote controle gehouden tegen mobiel banditisme. Het politieteam Oosterschedebekken en het politieteam Haringvliet hebben de handen ineengeslagen, samen met Rijksbelastingdienst, AVIM (vreemdelingenpolitie), Douane, recherche, arrestantentaken, team verkeer en vrijwillige politie.

Deze actie was gericht tegen criminele bendes die binnen Europa rondreizen en zich schuldig maken aan verschillende misdrijven, zoals inbraken en straatroven. Door middel van dergelijke controles wordt informatie binnengehaald over werkwijze en structuur van mobiele bendes. Daarmee kan mobiel banditisme beter worden aangepakt. Vele honderden voertuigen zijn van de weg gehaald waaruit vervolgens ter plekke een selectie is gemaakt voor een nadere controle.

Bijna 100 voertuigen zijn uitgebreid gecontroleerd. Bij 35 voertuigen krijgt de ANPR-camera’s een ‘hit’. Een ‘hit’ is bijvoorbeeld een gestolen auto of een openstaande boete. Door de belastingdienst is op tien voertuigen beslag gelegd en daarvan zijn er acht daadwerkelijk afgevoerd. Tijdens de gehele controle is voor een totaalbedrag van 9.114 euro binnengehaald aan openstaande bedragen.

Daarnaast zijn nog een 20-tal processen-verbaal opgemaakt voor onder andere: het niet dragen van de gordel, mobiel bellen (7x), onverzekerd rijden (WAM), inhalen bij doorgetrokken streep, aanwezig hebben van softdrugs; vervallen APK, milieudelict, rijden zonder rijbewijs, tegen de richting rijden en snelheidsovertredingen.

Eén persoon is aangehouden omdat deze nog 25 dagen gevangenisstraf had openstaan voor een eerder gepleegde woninginbraak. Ook zijn er diverse mutaties aan ons informatiesysteem toegevoegd van ‘interessante’ voertuigen en personen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (11-11-2017 om 19:56)
Prima controle! Zo krijgt de politie een goed inzicht van wat er allemaal via de N59 Zeeland binnen komt en hier wellicht komt shoppen. Ook die bellertjes die gepakt zijn is super. Aanpakken die bellende chauffeurs!
W. Kruit (11-11-2017 om 17:41)
Met deze titel pak je alles mee. Bovendien, wat maakt het uit hoe de actie heet? Als ze er een stel “wegmisbruikers” in de ruimste zin” mee van de weg plukken, is het wat mij betreft een goede actie.
Franky (10-11-2017 om 23:27)
Deze verkeerscontroles zijn verder prima, alleen heb ik wel moeite met het zogenaamde doel, wat door de politie wordt omschreven als "Tegen mobiel banditisme". Dit is gewoon een grote verkeerscontrole waar diverse "keten partners" van de politie aan mee doen, zoals omschreven Belastingdienst (Douane), diverse eigen diensten van de politie en misschien ook nog wel het RDW, al is dit niet benoemd in dit artikel. Als je kijkt naar de resultaten is het puur gericht op het verkeer, alles wat er bij komt is bijvangst oa door middel van de ANPR. Je kunt zo'n controle een interessante naam geven, maar het blijft naar mijn inziens gewoon een normale verkeerscontrole wat iets groter is uitgezet dan doorsnee.