Weerbericht:
Eerst lokaal dichte mist, verder zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Forse boetes bij controles in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 11-11-2017, 09.04 uur
Forse boetes bij controles in Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

WESTDORPE - De politie heeft de afgelopen twee weken intensief gecontroleerd op de Tractaatweg bij Westdorpe en op de Langeweg bij Axel. De controles vonden zowel opvallend als onopvallend plaats.

Er werd met name in de vroeg ochtend tussen 05.00 en 06.30 uur gecontroleerd. Er werden 24 bekeringen uitgeschreven en twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een snelheidsovertreding.

Twintig automobilisten haalden in over de doorgetrokken streep. Deze bestuurders kunnen volgens de politie een bekeuring tegemoet zien van 230 euro. Een bestuurder die door het rode verkeerslicht reed is ook op de bon geslingerd. Het inhalen over de doorgetrokken streep en het negeren van het rode verkeerslicht levert een hoge gevaarzetting op, aldus de politie.

Verder werden twee zeer grove snelheidsovertredingen geconstateerd. Een bestuurder reed ruim 70 kilometer per uur te hard bij de wegwerkzaamheden op de Tractaatweg. Een andere bestuurder reed met 200 kilometer per uur de Sluiskil­tunnel in. Van beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd en de auto in beslaggenomen. De officier van justitie neemt in deze zaken een beslissing over de hoogte van de boete.

Verder werd er ook nog een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het niet goed bevestigen van een helm en had iemand defecte verlichting op zijn voertuig. De agenten zullen komende periode - zowel opvallend als onopvallend - blijven surveilleren op beide wegen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (12-11-2017 om 19:16)
Kan niet vaak genoeg gecontroleerd worden,prima actie,auto na inbeslag name niet te snel terug
Antoine (11-11-2017 om 15:30)
Perfecte actie. Voor herhaling vatbaar dus. Allemaal zeer terechte en dure bekeuringen.