Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 203 km

Buspassagiers schrikken van man met vuurwapen

Toegevoegd: 11-11-2017, 15.55 uur
Buspassagiers schrikken van man met vuurwapen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - Vrijdagmiddag is een 45-jarige man uit Rotterdam in de Prins Hendrikstraat in Axel aangehouden nadat door getuigen gezien was dat hij een vuurwapen bij zich had.


Enkele passagiers zaten samen met de verdachte op een vierzitplaats in de bus. Op een gegeven moment rommelt de verdachte in zijn sporttas en daaruit kwam een vuurwapen tevoorschijn. Tot hun grote verbazing stak de man deze achter zijn broekriem en deed alsof er niets aan de hand was.

Nadat de man bij de bushalte aan de Bijlokestraat was uitgestapt, werd de meldkamer geïnformeerd over deze waarneming. Verder wisten de getuigen nog te vertellen dat de verdachte bij de bushalte was opgewacht door een andere man. Beiden liepen vervolgens op het gemak weg.

Direct werden een drietal eenheden naar Axel gestuurd om beide mannen te zoeken. Omstreeks 16.20 uur werd deze lopend aangetroffen in de Prins Hendrikstraat en aangehouden. Op het bureau in Terneuzen vertelde de Rotterdammer dat hij een balletjespistool had achtergelaten in de woning van zijn vriend.

Nadat bleek dat laatstgenoemde man niets met het nepvuurwapen te maken had, werd deze weer vrijgelaten. De Rotterdammer is voor verhoor en nader onderzoek in verzekering gesteld en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren