Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zeer grote brand bij bedrijf Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 13-11-2017, 05.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT-MAARTENSDIJK - In een magazijn van Denja BV aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk heeft afgelopen nacht een zeer grote een uitslaande brand gewoed.

De brand ontstond rond 02.30 uur in het magazijn van het bedrijf en sloeg al snel over naar de kantoren. De brandweer schaalde binnen korte tijd op naar een zeer grote brand. Vanwege de coördinatie van het incident is opgeschaald naar GRIP 1. Bij een GRIP 1 wordt een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht. Dit werd samengesteld uit de betrokken leidinggevenden van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening.

Door de snelle ontwikkeling van de brand stond het pand al snel grotendeels in brand. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van verdere uitbreiding naar omliggende bedrijven. De rook trekt over het bedrijventerrein. De brandweer voert hier metingen uit. Enkele bewoners van woningen op het bedrijventerrein die in de rook liggen worden elders opgevangen. Mensen die last hebben van de rook adviseert de Veiligheidsregio ramen en deuren te sluiten.

Om 04.20 uur waren er onder andere zes blusvoertuigen, een autoladder, twee schuimblusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Vanaf de vliegbasis Woensdrecht is een crashtender ter plaatse gekomen. Er is een extra peloton met vier blusvoertuigen opgeroepen, deze zijn ter plaatse maar nog niet ingezet.

Om 04.30 laat de Veiligheidsregio weten dat er meerdere explosies te horen zijn. Deze werden veroorzaak door branden van vrachtwagens. Ook zijn er enkele gasflessen ontploft die in het bedrijf stonden. Er is op dit moment ook een elektriciteitsstoring op het bedrijventerrein.

Om 05.00 uur laat de Veiligheidsregio weten dat de bewoners van de woningen op het bedrijventerrein die in de rook liggen zijn geïnformeerd over de rookoverlast. Drie kinderen van bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken nadat zij wat rook hadden ingeademd.

Denja BV in Sint-Maartensdijk is een producent van krokant gebakken uitjes.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750