Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksterweekeinde, zondag tijdelijk wat meer bewolking
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Asbest vrijgekomen bij brand Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 13-11-2017, 06.57 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT-MAARTENSDIJK - Bij de zeer grote uitslaande brand vannacht in Sint-Maartensdijk is asbest vrijgekomen. Dit heeft de Veiligheidsregio bekend gemaakt.

De asbest is op een deel van het bedrijventerrein aangetroffen. Het gebied is afgezet om verdere verspreiding te voorkomen. De brandweer heeft metingen uitgevoerd in het gebied waar de rook heen trekt. Op leefniveau van mens en dier zijn geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten.

Op diverse plaatsen worden de afzettingen naar en op het bedrijventerrein genegeerd, zo meldt de Veiligheidsregio. Hierdoor kunnen mensen op plaatsen komen waar mogelijk asbesthoudend materiaal ligt. Hierbij bestaat risico van onnodige verspreiding van deze deeltjes. Als mensen in het afgezette gebied worden aangetroffen zullen zij dus worden ontsmet voordat ze het gebied kunnen verlaten.

Voor bewoners van enkele woningen die last van de rook hebben is een opvanglocatie beschikbaar. Dit is de kantine van de voetbalvereniging Smerdiek aan de Sportlaan. Het bedrijventerrein is voorlopig afgesloten waardoor bedrijven mogelijk niet bereikbaar zijn. Enkele bussen van Connexxion kunnen niet vertrekken vanaf het bedrijventerrein. Hierdoor kunnen de lijndiensten op het eiland Tholen mogelijk niet op tijd rijden.

De brand ontstond rond 02.30 uur in het magazijn van het bedrijf en sloeg al snel over naar de rest van het pand. De brandweer is op dit moment nog steeds bezig met bluswerkzaamheden. Er zijn uit de gehele provincies brandweervoertuigen ingezet. Er is een crashtender van de Vliegbasis Woensdrecht ter plaatse om vanaf de achterzijde te blussen. Bij het bedrijf worden krokant gebakken uitjes geproduceerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos Schrauwen (13-11-2017 om 10:07)
de brand in sint maartensdijk bedrijventerrein is volgens gegevens om 02.30 uur uitgebroken in de cantine/magazijn. mijn alert via mijn mobiel ging af om 07.17 uur. 5 uur later. dat is toch wel vreemd, omdat naar mijn info alle bedrijven in en om sint maartensdijk in kaart zijn waar asbest zit. zeer slechte en te late info!!!!! Jos Schrauwen
Motormuis (13-11-2017 om 09:33)
Zo. De uitjes zullen nu wel erg krokant zijn... Sterkte aan alle medewerkers en eigenaar.