Schoorsteenbrand in woning Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 13-11-2017, 09.08 uur

Schoorsteenbrand in woning Burgh-Haamstede
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer is zondagmiddag met spoed uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Burgh-Haamstede.

De brand werd rond 17.10 uur ontdekt bij een woning aan de Seringenlaan. Volgens de brandweer hadden de bewoners gezellig de openhaard aangestoken en hoorden ze ineens een brommend geluid waarna er 112 is gebeld.De brandweer is met spoed ter plaatse gegaan.

Na een eerste inspectie is besloten om de warmte uit de openhaard te halen door het gloeiende en brandende hout te verwijderen. Vervolgens bleek dat er boven de klep nog iets brandde. Volgens de brandweer waren het resten brandbaar materiaal dat tijdens het vegen van de schoorsteen op een rand terrecht was gekomen.

Na het verwijderen van deze resten waren er geen warmtebronnen meer aanwezig in de schoorsteen en is de brandweer terug gegaan naar de kazerne. Een opgeroepen hoogwerker is niet meer ter plaatse gekomen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750