OM: Mishandeling skatebaan poging doodslag

Toegevoegd: 13-11-2017, 16.57 uur

OM: Mishandeling skatebaan poging doodslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een mishandeling op de skatebaan in de Veerse Poort in Middelburg heeft de officier van justitie in Middelburg een celstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk en het betalen van 2.954 euro schadevergoeding geëist.

Het OM wil dat de verdachte, de 41-jarige J. W. uit Middelburg, wordt veroordeelt tot poging doodslag. Hij zou volgens de officier ook onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan, behandeld worden en een locatie- contactverbod moeten krijgen voor zowel de skatebaan als zijn 16-jarige slachtoffer.

Midden mei van dit jaar was het 5-jarige stiefkind van W. met zijn stepje op de skatebaan. Het latere slachtoffer kwam met zijn BMX-fiets met de peuter in botsing. Beiden kwamen ten val en toen W. het kind met bovenop hem de BMX en de 16-jarige zag, verloor hij zijn zelfbeheersing en handelde hij - naar eigen zeggen - in paniek.

Hij sleurde de jongen van de fiets en smeet de fiets weg. Vervolgens gaf hij de jongens volgens diverse verklaringen enkele stompen, klappen en trappen. Hij zou de jongen ook in het gezicht hebben getrapt. De jongen liep daardoor onder meer een hersenschudding en een gebroken kaak op.

Vervolgens wandelde W. weg en werd een dag later in het centrum door de politie aangehouden. Hij verbleef in totaal 95 dagen in voorarrest. Dat W. de jongen had mishandeld ontkende hij in alle toonaarden. “Ik heb hem wel van de peuter weggetrokken en ik had ook wel anders moeten reageren, maar ik handelde in paniek”, zo verklaarde hij zijn handelen.

Volgens zijn raadsman Martijn van der Wan was het nog maar de vraag of het ontstane letsel wel door toedoen van zijn cliënt was ontstaan. Immers: het slachtoffer was hard gevallen en wist zich daarna niets meer te herinneren. Daarnaast weken de getuigenverklaringen nogal van elkaar af. Hij was dan ook van mening dat voor de poging doodslag vrijspraak zou moeten volgen en W. hooguit kon worden veroordeeld voor mishandeling. Het voorarrest plus een voorwaardelijke celstraf zouden in dit geval een passende straf zijn.

Uitspraak 27 november.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750