Taakstraf geëist voor diefstal aan boord marineschip

Toegevoegd: 13-11-2017, 19.11 uur - Update: 15-11-2017, 12.58 uur

Taakstraf geëist voor diefstal aan boord marineschip
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 36-jarige Vlissinger E. van den A. is maandag in Middelburg een taakstraf van 180 uur en het betalen van enkele honderden euro's aan schadevergoeding geest. Hij zou spullen hebben gestolen die aan boord lagen van een marineschip.

In de periode tussen 31 mei en 23 juli 2014 werden circa 400 kasten in de ruim veertig hutten van het marineschip Zr.Ms. Zeeland opengebroken. Vervolgens werden spullen ontvreemd. Het gaat onder meer om buitenlandse valuta, sigaretten, twee laptops en een harddisk.

Van den E. heeft grotendeels bekend. Het geld werd - na inwisseling voor euro's - besteed aan boodschappen. Het marineschip lag destijds voor onderhoud in Vlissingen en Van den A. was daar via een uitzendbureau brandwacht c.q. gangway guard. Als reden voor zijn handelen zei Van den E. dat het volgens het uitzendbureau zijn laatste lus zou zijn, de beloofde vaste baan er niet was gekomen en toch graag wat geld achter de hand wilde hebben.

Dat hij verantwoordelijk was voor de inbraak in het grote aantal kasten bestreed hij. Volgens hem waren her er niet meer dan honderd geweest. De officier van justitie dacht daar echter beduidend anders over en memoreerde dat op vrijwel alle betroffen kasten zijn vingerafdrukken waren gevonden en de modus operandus bij het openbreken hetzelfde was geweest: het gebruik van een waterpomptang.

Uitspraak 27 november.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (14-11-2017 om 19:17)
Heel vreemd dat hij als enige de wacht had op dat schip als dat in 2014 plaats heeft gevonden en nu pas voor terecht is geweest is toch belachelijk, ik vraag me af waarom zo lang geleden en nu pas voor komen..
Franky (14-11-2017 om 17:15)
Buiten om het feit dat het alles behalve acceptabel gedrag is en wat zeker gestraft dient te worden ook nog een ontzettend lomp voor hem zelf. In deze branche is er altijd wel werk te vinden, zeker de laatste tijden. Daarnaast kan dit werk een opstapje zijn om bijv. een beveiligingsopleiding te volgen waar nog meer werk in te vinden is. Een modaal inkomen in deze branche kan hij nu wel vergeten, laat staat een functie waar uberhoupt een VOG voor nodig is.