Celstraf geëist voor mishandeling partner ex

Toegevoegd: 13-11-2017, 19.17 uur

Celstraf geëist voor mishandeling partner ex
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 43-jarige R. S. uit Brouwershaven, die op 28 november 2015 de nieuwe partner van zijn ex met een mes heeft gestoken zou een gevangenisstraf moeten krijgen van 210 dagen, waarvan 46 dagen voorwaardelijk plus toezicht door de reclassering.

Het slachtoffer, de 44-jarige M. B. uit Zonnemaire, die zich verdedigde met een ijzeren staaf en daarmee S. danig toetakelde zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) uit noodweer hebben gehandeld en dus moeten worden ontslagen van rechtsvervolging.

De avond voor het incident wilde S. zijn kinderen zien en toog hij naar de woning van zijn ex. Ondanks langdurig aanbellen bleef de deur gesloten. Uiteindelijk kwam de politie erbij en werd hem verzocht het een dag later nog maar eens te proberen.

De dag daarna ontdekte hij dat er op zijn groepsapp stond dat de kinderen overstuur waren geraakt dankzij hun vader en dat was voor S. meer dan genoeg. Hij ging naar de woning en vond daar B. in de deuropening die S., met mes in de hand, hem met een ijzeren staaf belette binnen te komen.

Er ontstond een handgemeen, waarbij S. met een mes in de arm stak van B. en B. zich met de ijzeren staaf verdedigde. Volgens zijn advocate was het net even iets anders gegaan: Het was B. geweest die direct met de staaf in de weer was gegaan en S. had geprobeerd zich te verdedigen. 

Uitspraak 27 november.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750