Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

TBS brandstichter met moordplan verlengd

Toegevoegd: 13-11-2017, 19.23 uur
TBS brandstichter met moordplan verlengd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de tbs met dwangverpleging die de 40-jarige J. B., uit Tholen in 2007 werd opgelegd met twee jaar verlengd.


B. verblijft momenteel in een inrichting in het Brabantse Zeeland en zit op eigen verzoek in de zogeheten Long Stay. B. werd destijds voor poging tot moord, bedreiging en brandstichting veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.

B. bewoonde een appartement in de Hoogstraat in Tholen en zorgde voor overlast. Dat leidde tot pesterijtjes over en weer met zijn twee vrouwelijke bovenburen. B.wilde rust in zijn leven en die rust meende hij te kunnen vinden in een tbs-kliniek. Dat werd ook zijn doel en 'dus' besloot hij de vrouwen te vermoorden, zodat hij mogelijk tbs opgelegd kon krijgen. 

Op 8 januari 2007 stak hij de houten trap van het appartementencomplex in brand. De twee vrouwen konden met behulp van de brandweer worden gered. Tijdens de behandeling van de zaak in 2007 vertelde B. veel spijt te hebben. Niet voor zijn handelen, maar omdat de vrouwen niet om het leven waren gekomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750