Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

OM wil dader steekpartij jaar cel in

Toegevoegd: 16-11-2017, 19.16 uur
Politie-eenheden na de steekpartij in de Vlissingse Bloemenbuurt.
Politie-eenheden na de steekpartij in de Vlissingse Bloemenbuurt.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 28-jarige B. J. is donderdag een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 12 voorwaardelijk geëist. Ook zou J. volgens het OM een schadevergoeding ven een dikke vijfduizend euro moeten betalen en moet hij worden opgenomen in een kliniek.


J. wordt ervan verdacht op 9 augustus van dit jaar op een veldje bij de Boemenlaan in Vlissingen een 32-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn borst te hebben gestoken. De man liep hierdoor een klaplong op. Volgens J. zou de man zich niet netjes hebben gedragen tegenover de ex-vriendin van J.

J. wilde hem hierop aanspreken maar er ontstond al snel een woordenwisseling. Deze mondde uit in wat duw en trekwerk en uiteindelijk de messteek. Volgens de artsen had het weinig gescheeld of het mes had vitale delen in de borst geraakt waardoor het slachtoffer de steekpartij waarschijnlijk niet zou hebben overleefd. Volgens de officier van justitie was sprake van een poging tot doodslag.

Kort na het voorval werd J. door de politie aangehouden en zei hij zich van het hele incident niets meer te herinneren. Volgens de deskundigen leed J. aan hallucinaties, is hij zwakbegaafd, had hij psychoses en hebben het excessieve gebruik van hasj en speed hem ook geen goed gedaan.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren