Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 213 km

Illegale prostituees aangetroffen in Bruinisse

Toegevoegd: 16-11-2017, 21.29 uur - Update: 17-11-2017, 14.39 uur
Illegale prostituees aangetroffen in Bruinisse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De politie heeft tijdens een controle op Schouwen-Duiveland donderdag twee illegale prostituees aangetroffen.


Volgens wijkagent Ab Duinhouwer, werkzaam in de gemeente Schouwen-Duiveland, werden de twee aangetroffen in Bruinisse. “We hebben de twee dames de wacht aangezegd en de gegevens worden gedeeld met de gemeente. Prostitutie zonder vergunning van de gemeente is op Schouwen-Duiveland illegaal”, zo schrijft Duinhouwer op Twitter.

In Nederland is prostitutie legaal zolang er sprake is van vrijwillige seks tussen volwassenen. Volgens de Rijksoverheid is sprake van een misstand wanneer er de prostituee wordt gedwongen, er sprake is van een minderjarige prostituee en/of onveilige werkomstandigheden.

Prostitutie kan ook illegaal zijn als er sprake is van een buitenlandse prostituee die geen werkvergunning heeft. Verder hebben gemeenten zogezegd vaak ook nog eigen voorschriften die bijvoorbeeld regelen wanneer sprake is van toegestaan thuiswerk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (30-1-2018 om 01:03)
Niet één enkele reactie ???
Cookie-instellingen beheren