Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 170 km

Nieuwe app calamiteiten havengebieden

Toegevoegd: 17-11-2017, 09.01 uur
Nieuwe app calamiteiten havengebieden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds gisteren gebruiken de Veiligheidsregio Zeeland en Zeeland Seaports een nieuw waarschuwingssysteem voor incidenten in de Zeeuwse havengebieden: de gratis app Alert4All.


Sinds donderdag zijn alle bedrijven die vallen onder het Besluit risico's zware ongevallen (de zogeheten BRZO-bedrijven) in de havens van Vlissingen/Borsele en Terneuzen aangesloten op het achterliggende systeem Alert4Omgevingen.

"Zodra er in het bedrijf een incident plaatsvindt met mogelijk gevaar voor de omgeving zal het bedrijf behalve 112 bellen, ook een melding doen in het systeem Alert4Omgevingen. Op basis van de risicoscenario’s van dat bedrijf en meteo-informatie stuurt het systeem dan een alert uit (per mail en SMS) naar andere aangesloten bedrijven, met een advies wat men het beste kan doen", zo legt Zeeland Seaports uit.

Ook bedrijven die niet zelf met gevaarlijke stoffen werken maar wel in een van de havengebieden gevestigd zijn kunnen zich laten registreren bij Alert4Omgevingen. "Zij kunnen immers de gevolgen ondervinden van een incident in hun omgeving. Ze krijgen dan in voorkomende gevallen eveneens een mailbericht of SMS met advies wat te doen", aldus het havenbedrijf.

Daarnaast is er dus de app Alert4All. Deze is voor iedereen te downloaden maar met name bedoeld voor medewerkers van bedrijven in de havengebieden, medewerkers op schepen en voor toeleveranciers van bedrijven. Zij krijgen bij een relevant incident meteen een pushbericht op hun telefoon. Hiervoor moet overigens wel de eigen geolocatie worden gedeeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren