Politie onderzoekt verband berovingen Hulst

Toegevoegd: 18-11-2017, 15.11 uur - Update: 19-11-2017, 10.13 uur

Politie onderzoekt verband berovingen Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De politie onderzoekt of er een verband is tussen de gewelddadige beroving donderdagmiddag in Hulst en een straatroof vrijdagavond, eveneens in Hulst.

Bij beide berovingen werd volgens de politie een scooter gebruikt en er was telkens sprake van twee daders. De beroving donderdag was op klaarlichte dag. Rond 14.40 uur werd op het Cornelis de Vosplein de tas van een man gestolen die op het punt stond in zijn auto te stappen. Het slachtoffer werd enkele keren op het hoofd geslagen.

De man die gisteren werd beroofd is een 59-jarige Terneuzenaar. Hij liep rond 21.15 uur over de Tivoliweg toen in de buurt van de Dubbele Poort een scooter aan kwam rijden met hierop twee mannen. “Eén van de mannen probeerde de tas van de man uit Terneuzen af te pakken, maar dat mislukte. Wel wist hij de halsketting van het slachtoffer te bemachtigen. Het tweetal ging er vervolgens op de scooter vandoor in de richting van het Godsplein”, aldus een politiewoordvoerder.

De politie bekijkt nu of er mogelijk een verband is tussen de twee zaken. “Wij komen graag in contact met mensen die iets hebben gezien dat verband houdt met de berovingen of mensen die de scooter in combinatie met de twee verdachten herkennen. Zij kunnen contact met ons opnemen via 0900-8844”, aldus de woordvoerder.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (20-11-2017 om 17:48)
Ik vindt dat de burger zich zeker mag beschermen op straat, pepperspray lijkt mij niet overbodig.
Frank de Schepper (19-11-2017 om 08:09)
Hulst was ooit zo veilig, maar politie zie je nooit meer in Hulst.
AntiGSM (18-11-2017 om 18:12)
Dit moeten ze net zo oplossen als in Engeland, agenten inzetten vermomd als oud vrouwtje of oude man. Er zit trouwens wel een hoop krapul daar in Hulst, ik denken dat dat alleen in Terneuzen rondloopt....moeten ze flink met de bezem door!