Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Dode en zwaargewonden bij explosie Zelzate

Toegevoegd: 20-11-2017, 19.36 uur
Dode en zwaargewonden bij explosie Zelzate
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZELZATE - Bij staalreus ArcelorMittal, net over de grens in Zelzate, zijn bij een explosie één dode en twee zwaargewonden gevallen. Volgens de burgemeester van Zelzate zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Toch heeft de Veiligheidsregio metingen verricht in Zeeuws-Vlaanderen.


Een tank in een cokesfabriek zou zijn ontploft bij het vullen ervan. Bij de explosie zijn geen giftige dampen vrijgekomen. Volgens Veiligheidsregio Zeeland zijn er dan ook geen gevolgen voor Zeeland te verwachten. Uit voorzorg zijn in de grensstreek metingen verricht, maar deze toonden aan dat er geen gevaar was.

Om 18.30 uur zijn de meetploegen terug gegaan naar de kazerne. De situatie in België is onder controle. Het restproduct uit de fabriek wordt afgefakkeld wat zichtbaar is in de omgeving.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (21-11-2017 om 07:54)
Op het Belgische nieuws was al lang bekend dat het om een Benzeen explosie ging. En sinds waneer is Benzeen niet giftig? Het is een behoorlijk kankerverwekkend goedje kan ik u vertellen.
Cookie-instellingen beheren