Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Eis: 160 uur taakstraf voor ontucht in taxibusje

Toegevoegd: 22-11-2017, 19.25 uur
Eis: 160 uur taakstraf voor ontucht in taxibusje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het is dat twee fietsers zich verbaasden toen ze het tafereeltje in het taxibusje aan de Krabbendijk bij Groede zagen: een chauffeur die op zijn knieën zat en de ontblote borsten likte van een gehandicapte vrouw in een rolstoel. Ze belden de werkgever van de chauffeur, die werd op staande voet ontslagen en woensdag moest hij - de 53-jarige S. M. uit de gemeente Sluis zich voor het plegen van ontucht voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden.


Een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar met een proeftijd van drie jaar, zo eiste de officier van justitie. Volgens M. was er eigenlijk niet zoveel aan de hand geweest. Ze mochten elkaar en zij had laten weten met hem te willen zoenen. De jonge vrouw had zelfs aan haar ouders laten weten het leuk gevonden te hebben.

De advocate van M. vroeg zich af of de zaak ook aan het rollen was gegaan als de chauffeur en de vrouw niet in een rolstoel had gezeten. "Dat was het waarschijnlijk hooguit schending van de eerbaarheid geweest. Als tenminste die fietsers dat ook nog eens hadden gemeld."

Verder stelde zij vast dat er absoluut geen sprake van dwang was geweest en de vrouw ook allerminst weerloos was. Dat de jonge vrouw toch aangifte had gedaan was volgens de advocate onder druk van haar ouders en de zorginstelling waar zij verblijft.

Uitspraak over twee weken


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (28-11-2017 om 12:24)
lastig verhaal als ze er zelf mee ingestemd is vind ik dat de chaffeur geen enkele schuld heeft maar is dit niet zo kan hij niet zwaar genoeg gestraft worden
Erik (23-11-2017 om 07:23)
"De advocate van M. vroeg zich af of de zaak ook aan het rollen was gegaan als de chauffeur en de vrouw niet in een rolstoel had gezeten" heeft in deze context wel een hele aparte betekenis...
Jan (22-11-2017 om 20:29)
Hoe ziek kan je zijn in je hoofd als je een lichamelijk en geestelijk meisje bepampeld, en ik hoop dat die advocaat dat ook ooit nog eens meemaakt!
Cookie-instellingen beheren