Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Agente gewond bij aanhouding agressieve man

Toegevoegd: 25-11-2017, 12.09 uur
Agente gewond bij aanhouding agressieve man
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SLUIS - Vrijdagavond is in een woning aan de Sint Brandarisstraat in Sluis een zeer agressieve man aangehouden. Een agente werd door hem verwond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Rond 23.00 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een conflict in de woning. Een bewoner zou dronken zijn en een mes bij zich hebben. Diverse politie-eenheden gingen naar Sluis. Toen zij op straat poolshoogte namen, kwam de man plotseling uit de woning. Hij werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en beet een agente in haar vinger.

De man liep terug naar de woning, waarbij agenten tevergeefs probeerden hem te boeien. Ook werd pepperspray gebruikt. De man wist de trap op te lopen, waarbij hij en de agente van de trap vielen. Zij raakte hierbij verder gewond. Ondertussen was er een hondengeleider met een politiehond ter plaatse. De man werd alsnog aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Tijdens de reis en in Torentijd bleef hij zeer agressief. Hij is ingesloten en zal zaterdag worden verhoord.

De agente is met een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Ze had haar neus gebroken en diverse bijtwonden. Agressie en geweld tegen agenten is onacceptabel en wordt niet getolereerd. De agente zal tegen de man aangifte doen. Het Openbaar Ministerie brengt daders zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. De schade wordt altijd op de dader verhaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (30-11-2017 om 10:43)
Beste K, Wat een treurige reactie van uw kant, erg jammer dat u de mensen die vaak voor ons de hete kastanjes uit het vuur halen zo beoordeeld.
@k (28-11-2017 om 18:29)
Beste K. Wat een stukje proza dicht u de agente toe. Natuurlijk, er kleven risico's aan het vak. Die krijg je er gratis bij, maar dat wil niet zeggen dat je het maar moet laten gebeuren, toch? Gelukkig is de wetgever van mening, dat het mishandelen van politieagenten en het verzet bij aanhouding, zwaarder gestraft word. Jij wilt toch ook veilig je werk kunnen doen en savonds veilig bij je geliefden terug komen? Mogelijk kent uw beroep ook dergelijke risico's en kent u vast het klappen van de zweep? Ik ben benieuwd wat uw bijdrage is aan deze maatschappij! Of bent u misschien stiekem een toetsenbord ninja die voorwaarts gaat in 3 delig pak en akte tas? Please enlighten me.
k (28-11-2017 om 12:48)
niet zo zeuren ze kiezen voor een beroep met veel risico maar gebeurt er wat is het zielig doen, als agent weet je nu eenmaal dat niet iedereen het beste met je voorheeft wil je dat niet, meschien een andere job kiezen, ze zoekken nog bejaarden wassers ow nee daar krijgen ze vuile handjes van. de tijd dat een agent/te alleen maar bij politie gaat om computterwerk te doen moet eens klaar zijn. ga boeven vangen ook al breekt die kunstnagel dan
Terneuzenaar (27-11-2017 om 20:37)
Gebruik voortaan een taser en/of pepperspray?!
Robert (26-11-2017 om 20:08)
Handen af van hulpverleners en politie! streng straffen....
Antoine (25-11-2017 om 15:43)
Wat mij elke keer opvalt is het feit dat politiemensen aangifte doen van bv. mishandeling. Zij zijn algemeen opsporingsambtenaar en staan onder ambtseed/belofte en kunnen op heterdaad aanhouden en een proces-verbaal opmaken. (overigens burgers kunnen ook op heterdaad in geval van een misdrijf aanhouden, maar geen proces-verbaal opmaken). Zo'n proces-verbaal moet toch voldoende bewijslast aanleveren. Dergelijke zaken komen bijna altijd voor in zaken waarbij meerdere politiemensen betrokken zijn. Mijn idee is dan: maak desnoods met 2 of meer een dergelijk proces-verbaal op.
Cookie-instellingen beheren