www.hvzeeland.nl

Belg opgepakt met gestolen blikken melkpoeder

Toegevoegd: 25-11-2017, 19.04 uur

Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Vrijdagmiddag is op de Axelsestraat in Terneuzen een man aangehouden. De man had tientallen blikken met babymelkpoeder in zijn auto die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Agenten controleerden de automobilist rond 14.45 uur. De 21-jarige man uit Antwerpen werd aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen.

In de kofferbak van de auto troffen agenten dertig blikken met babymelkpoeder van verschillende merken aan. De bestuurder kon niet overtuigend aantonen hoe en wanneer hij aan de blikken was gekomen. De man staat in de politiesystemen geregistreerd, onder andere voor winkeldiefstal van veelal babymelkpoeder.

De officier van justitie gaf toestemming de man vast te houden en verder onderzoek te doen. Hij werd ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De man is verhoord en kreeg zaterdagmorgen te horen dat hij langer vast blijft zitten. Bij nader onderzoek aan de blikken bleek een deel hiervan afkomstig van winkels uit de gemeente Sluis.