Rijbewijzen ingevorderd bij politiecontroles

Toegevoegd: 26-11-2017, 20.30 uur

De kapotte voorruit van de automobilist in de Vlaketunnel.
De kapotte voorruit van de automobilist in de Vlaketunnel.
1
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De afgelopen twee dagen heeft het politieteam Oosterscheldebekken algehele controles uitgevoerd. Van meerdere automobilisten is het rijbewijs ingenomen.

Voor de controles is gebruik gemaakt van opvallende en onopvallende voertuigen. Door de agenten werden voertuigen gecontroleerd die de regio in- en uitreden. Sommige van deze voertuigen met inzittenden waren te linken aan criminele activiteiten. Door deze personen uit de anonimiteit te halen proberen wij woninginbraken te voorkomen. Ook werden er voertuigen gecontroleerd in het kader van ondermijning en handel in verdovende middelen.

Tijdens de controles zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd. Een bromfietser reed in Kapelle 70 kilometer per uur in een 30 kilometer zone. Verder werd een automobilist betrapt die op de Oesterdam 60 kilometer per uur te hard reed. Op de A58 werd een automobilist betrapt die 200 kilometer per uur reed.

Ook werd er op de A58 een jongen uit Bergen op Zoom gezien die reed zonder rijbewijs reed en opviel omdat hij 40 kilometer per uur te hard reed. Na het stoppen van zijn voertuig probeerde hij nog snel op de achterbank te gaan zitten maar dit werd gezien door de verbalisanten. Verder betrapte de politie twee personen die reden terwijl het rijbewijs ongeldig was verklaard.

In de Vlaketunnel zag een automobilist een onopvallende politieauto over het hoofd en sneed deze af bij een inhaalpoging. Toen het voertuig aan de kant stond bleek de gehele voorruit stuk te zijn. Deze automobilist mocht niet meer verder rijden.

Ook werden nog diverse bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon, een verlopen APK, het inhalen via de doorgetrokken streep en het rijden met een onverzekerd voertuig.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (28-11-2017 om 07:18)
Als je nu dit leest wat gebeuren er toch altijd vreemde dingen die niet zouden kunnen gebeuren als een ieder doet zoals het behoort,,oversrijding snelheden en opvallende voertuigen enzovoort zo zie je wat de politie tegen komt tijdens controles weer een goed gebeuren van onze politie
Johan (27-11-2017 om 18:18)
Goed werk Politie,hopelijk ook nog wat aandacht voor die lui welke zonder reden kilometers aan stuk "gewoon" links blijven rijden.
Franky (27-11-2017 om 17:41)
Kijk dit zijn controles waar ik persoonlijk wel waardering voor heb. De excessen er uit halen en daar op handhaven, prima werk!
W. Kruit (27-11-2017 om 10:40)
Als je ziet wat er bij één zo’n controle tussen uit gehaald wordt, moet dit veel vaker gebeuren!!
ger (27-11-2017 om 08:18)
Kijk daar is de politie nu voor , goed bezig en nu maar zorgen dat het wekelijks kan dan worden de wegen een stuk veiliger en misschien ook wel de vriendelijker.
Domburgse (27-11-2017 om 01:01)
Nice! Sjapoo! Vaker doen deze controle's Misschien ook eens een idee om te gaan controleren tussen Domburg en Westkapelle,ik schat een rijbewijs invordering van gemiddeld 3 op de 10! Alleen jammer dat de Gemeente Veere meer bezig is met de Badstatus van Domburg dan de veiligheid van inwoners en toeristen!