Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe regen of een bui. Morgen (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Goederentrein ontspoord bij Nieuwdorp

Toegevoegd: 28-11-2017, 00.09 uur - Update: 28-11-2017, 01.11 uur
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - De hulpdiensten zijn maandagavond met groot materiaal uitgerukt voor een ongeval met een goederentrein bij Nieuwdorp.

Het incident vond rond 23.20 uur plaats op de Frankrijkweg. Ter plaatse bleek dat er twee wagons van een goederentrein waren ontspoord. Eén van de wagons is hierbij op zijn kant terecht gekomen, een andere is naast het spoor gelopen. De trein bestond uit twintig wagons met één dezelfde stof: LPG.

Volgens de Veiligheidsregio is er niemand gewond geraakt en is er geen sprake van een eventuele lekkage. De politie heeft op dit moment de Frankrijkweg afgezet vanwege explosiegevaar maar volgens de Veiligheidsregio is er geen sprake van een lekkage en ook niet van explosiegevaar. Desondanks mogen werknemers van bedrijven aan de Frankrijkweg ook niet verder rijden.

Na de melding werd gelijk opgeschaald naar een GRIP 1. Bij een GRIP 1 wordt een zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht. Dit wordt samengesteld uit de betrokken leidinggevenden van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening. De hulpdiensten zijn nog ter plaatse, waaronder ook de Incidentenbestrijding van ProRail.

Later meer


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan B (28-11-2017 om 19:11)
Er is geen lekkage dus ook geen explosiegevaar en er is niemand gewond . Daarvoor komt de geneeskundige hulpverlening sluiten ze de gehele Frankrijkweg af en geeft de VRZ GRIP 1 af. Ik denk dat ze bij de VRZ meer last hebben van GRIEP als ik het zo lees.
Ron (28-11-2017 om 06:53)
Afgezet vanwege explosiegevaar ... maar er is geen explosiegevaar ... zit hier niet een kleine contradictie in?