Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onderzoek naar ontsporen trein Nieuwdorp

Toegevoegd: 28-11-2017, 02.39 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De Landelijke Eenheid van de politie en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport gaan samen onderzoek doen naar het ontsporen van de goederentrein maandagavond laat bij Nieuwdorp.

Drie wagons van de trein ontspoorden rond 23.20 uur ter hoogte van de Frankrijkweg. De brandweer verrichtte metingen en deed onderzoek bij de trein, maar er bleek geen sprake te zijn van een lekkage. Alle twintig wagons van de trein bevatten LPG.

Vooralsnog is er geen zicht op de oorzaak van het ontsporen en daarom wordt een onderzoek gestart. De directe omgeving van de ontspoorde wagons is daarom aangemerkt als plaats delict. Nadat het onderzoek is afgerond zal een plan worden gemaakt voor het bergen van de goederenwagons.

De Veiligheidsregio Zeeland laat weten dat momenteel bekeken wordt of en wanneer de Frankrijkweg weer open kan om verkeer te laten passeren. Op dit moment zijn bedrijven aan de Frankrijkweg namelijk onbereikbaar. Een groep werknemers heeft onder politiebegeleiding wel Vlissingen-Oost kunnen verlaten.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (28-11-2017 om 12:25)
Ik ben benieuwd wat er uit komt maar het zal wel weer onder het vloerkleed worden geveegd, en zeker als het een fout is van hen ,en ja het kost ook weer de hele wereld al die technische mannen terwijl ze het IDD met 5 mensen afkunnen er moet heel wat gebeuren voor zo´n tank klapt, en als het anders is dan hebben ze een probleem.
Ja-Ja (28-11-2017 om 09:56)
Hoeveel veiligheid/onderzoek instanties zijn er aanwezig? 4 zou genoeg zijn. Maar er komen er nog meer aan. Lekker gewichtig doen met een eigen in breng.Makkelijk geld verdienen.