Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Bergen goederentrein gaat hele dag duren

Toegevoegd: 28-11-2017, 14.09 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Het gaat naar verwachting nog de hele dag duren voordat de bij Nieuwdorp ontspoorde goederentrein geborgen is. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland.

Vannacht zijn de Landelijke Eenheid van de Politie en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontsporing. De eerste fase van het onderzoek kon aan het begin van de middag worden afgerond.

De tweede fase van het onderzoek vindt plaats zodra de trein weer op de rails is getakeld. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland gaat het omhoog zetten van de treinwagons naar verwachting rond 19.00 uur van start. Het hijsen zal vermoedelijk de hele avond duren.

De verwachting is dat de oorzaak van het ontsporen woensdag duidelijk zal worden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750