Waterschap gaat Beeldhoeveweg veiliger maken

Toegevoegd: 28-11-2017, 19.08 uur

Op de smalle Beeldhoeveweg kantelden dit jaar al zeker twee vrachtwagens.
Op de smalle Beeldhoeveweg kantelden dit jaar al zeker twee vrachtwagens.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Om de Beeldhoeveweg bij 's-Heerenhoek veiliger te maken gaat het Waterschap Scheldestromen enkele uitwijkmogelijkheden creëren.

Volgens het schap is de Beeldhoeveweg een smalle weg met smalle bermen waarop ook nog eens veel vrachtverkeer rijdt. Bewoners en landbouworganisatie ZLTO hebben aangegeven de weg graag veiliger te zien. Door het creëren van vier uitwijkmogelijkheden denkt het waterschap het aantal ongevallen te kunnen terugdringen. Ook zou er minder bermschade moeten gaan ontstaan.

De uitwijkgelegenheden worden ingericht bij vier al bestaande dammen. Deze zullen worden aangepast en het eerder dit jaar geïntroduceerde verkeersbord L20 zal bij de dammen worden gezet zodat weggebruikers herkennen dat hier een mogelijkheid is om elkaar goed te kunnen passeren.

De werkzaamheden zijn vorige week gestart. Vanwege het werk is de weg tussen de Heinkenszandseweg en de Werrilaan/Barbesteinweg nog tot en met 8 december afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor aanwonenden en hulpdiensten is de weg wel toegankelijk.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
4453 (29-11-2017 om 16:54)
Als ze dit nou precies op de helft van de Nassauweg ook doen, is het daar niet wachten op een ongeluk maar voorkomen.
Bewoner (29-11-2017 om 13:35)
@Ja-Ja Zorg dan ook voor een snelheidsbeperking , eenrichtingsverkeer ( prima idee ) brengt door een gebrek aan snelheidsremmers ( tegenliggers / uitwijken / wachten ) een hogere snelheid met zich mee. Dan wordt het gewoon 1 baan rechtuit op snelheid.
Jan (29-11-2017 om 12:32)
Gewoon eenrichtings verkeer ervan maken punt uit dit is de goedkoopste manier
k (29-11-2017 om 09:51)
@ger, vrachtwagens hebben te maken met een grote as druk, vaak weegt zo'n ding beladen over de 40 ton, de bermen zijn vooral in het voor en najaar erg zacht ga je daar met je vrachtwagen in om uit te wijken dan zakt hij weg en gaat op zijn kant daarom stoppen vrachtwagens gewoon als u niet ver genoeg uitwijkt niet omdat het klootzakken zijn maar omdat hun baas het niet zo leuk vind als er weer een vrachtauto van hem op zn rechterspiegel ligt
Ja-Ja (29-11-2017 om 06:53)
Er zijn genoeg uitwijkmogelijkheden bij de bedrijven. Maak van de Beeldhoeveweg-West Langeweg-Nassauweg gewoon een Eenrichtingsweg. Doe je dat niet dan blijft het gevaarlijk vooral voor fietser.Of tellen deze niet mee,ook al is het een fietsroute?? Wat voor meerwaarde heeft het verkeersbord L20 ?
ger (28-11-2017 om 20:51)
zonde van t geld er zijn altijd van die lui die niet willen uitwijken, vooral in grote bakken, en zeker de vrachtwagens, zie het zo vaak: racen om toch voor te kunnen krijg je dan.... en daar wordt het echt niet veiliger van