Sportvissers onderkoeld op Westerschelde

Toegevoegd: 02-12-2017, 20.55 uur

De KNRM heeft de vissers meegenomen naar het station. De KNRM heeft de vissers meegenomen naar het station.
De KNRM heeft de vissers meegenomen naar het station.
1 2
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De redders van het KNRM-station Hansweert hebben zaterdag twee onderkoelde vissers opgepikt op de Westerschelde.

Volgens de reddingmaatschappij waren de sportvissers vrijdagavond begonnen aan een visavontuur op de Westerschelde. “Omdat het mistig werd zochten ze uit veiligheidsoverwegingen beschutting in de voormalige veerhaven van Kruiningen. Daar hebben ze de gehele nacht afgewacht of de mist weg zou trekken. Dat gebeurde niet en omdat ze het koud hadden gekregen, besloten ze hulp in te roepen”, aldus de KNRM.

Even na 10.00 uur werden de redders van het station Hansweert opgeroepen. Op dat moment was het zicht zeer slecht en bedroeg dit minder dan 50 meter. Eénmaal ter plekke zijn twee opstappers van de reddingboot overgezet. Zij hebben de opvarenden gecontroleerd op onderkoeling en besloten om hem mee te nemen naar het station om daar op te kunnen warmen.

Het bootje is op sleep genomen tot buiten de veerhaven. Opstappers van de reddingboot hebben de vissersboot vervolgens zelfstandig naar Hansweert gevaren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750