Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie vermist bootje tevergeefs

Toegevoegd: 03-12-2017, 03.27 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Op de Noordzee is vannacht tevergeefs gezocht naar een vermist sportvisbootje en haar bemanning.


De sportvissers vertrokken vanochtend vanaf de boottrailerhelling bij ‘De Helling’ op het werkeiland Neeltje Jans. Nadat de opvarenden niet op de afgesproken tijd waren teruggekeerd en omdat geen contact meer mogelijk is, werd zaterdagavond alarm geslagen.

Even na middernacht startte de Kustwacht een grote zoekactie zowel aan de buiten- als de binnenzijde van de Oosterscheldekering. De KNRM-reddingboten Fred en Koopmansdank van Neeltje Jans zochten samen met de Uly van het station Westkapelle en de Baron van Lynden van het station Ouddorp. Een helikopter kon niet worden ingezet.

Langs de kustlijn werd gezocht door Rijkswaterstaat, de politie en de kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM-stations Westkapelle en Ouddorp. Ook een tractor van het station Ouddorp zocht mee, onder meer bij de Brouwersdam.

Nadat een groot gebied op zee was afgezocht, werd rond 02.25 uur het sein ‘einde actie’ gegeven. Alle eenheden zijn hierop retour gegaan. De Kustwacht zal morgen vanuit de lucht verder zoeken naar het bootje.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (3-12-2017 om 10:26)
Hopen op een goede afloop .. speurders succes gewenst! Rijst wel de vraag: worden niet meer alle bootbewegingen voor onze kust gemonitord? Zelfs niet met mist?
Cookie-instellingen beheren