Weerbericht:
Veel bewolking, vooral in de avond en nacht hier en daar regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Wrak gevonden bij zoekactie vermist bootje

Toegevoegd: 03-12-2017, 12.03 uur - Update: 03-12-2017, 12.32 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Tijdens de zoekactie naar het vermiste bootje bij Neeltje Jans is vanochtend een wrak gevonden. Dat hebben de KNRM en de Kustwacht bevestigd.


Drie sportvissers vertrokken zaterdagochtend met hun bootje vanaf de boottrailerhelling bij ‘De Helling’ op het werkeiland Neeltje Jans. Nadat de opvarenden niet op de afgesproken tijd waren teruggekeerd en omdat geen contact meer mogelijk is, werd zaterdagavond alarm geslagen.

Even na middernacht startte de Kustwacht een grote zoekactie zowel aan de buiten- als de binnenzijde van de Oosterscheldekering. Rond 02.25 uur werd deze zonder resultaat beëindigd. Bij daglicht werd vanochtend een nieuwe zoekactie opgestart.

Tijdens de nieuwe zoekactie werd aan het einde van de ochtend het wrak van een bootje gevonden. Ook zijn brokstukken aangetroffen. De KNRM meldt dat nu wordt onderzocht of het gaat om het vermiste bootje. Over de opvarenden is niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees van der Vliet (3-12-2017 om 12:44)
Het heeft er alles weg van dat ze met boot en al door de kering heen zijn gegaan. Heel veel sterkte voor de familie.
Cookie-instellingen beheren