Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Bootje Neeltje Jans naar de wal gebracht

Toegevoegd: 03-12-2017, 18.19 uur - Update: 04-12-2017, 00.50 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De politie heeft vanavond bij Neeltje Jans het bootje naar de wal gebracht van de drie sportvissers die zijn verongelukt bij de Oosterscheldekering.


Het bootje van de drie, een 79-jarige vader, zijn zoon van 51 jaar oud en een 67-jarige vriend, werd aan het einde van de ochtend gevonden op de Roggeplaat in de Oosterschelde. De drie mannen waren volgens de politie een weekendje gaan vissen. Ze hadden met familie afgesproken dat ze rond 17.00 uur thuis zouden zijn, maar dat waren ze niet. Rond 23.00 uur werd alarm geslagen omdat de drie ook niet meer telefonisch bereikbaar waren.

De politie heeft vervolgens bij diverse trailerhellingen op Walcheren en op de Bevelanden gekeken om te kijken waar het bootje precies te water was gelaten. Dit bleek te zijn gebeurd bij de snackbar ‘De Helling’ op Neeltje Jans. Hierop werd een grote zoekactie opgestart waaraan diverse KNRM-reddingsboten en verschillende voertuigen aan deel namen. Na ongeveer anderhalf uur zoeken werd de actie beëindigd.

Tekst gaat verder onder video


Bij daglicht werd een nieuwe zoekactie opgestart. Tussen Cadzand en de Maasvlakte werd op de Noordzee naar het bootje gezocht door reddingboten en een kustwachtvliegtuig. Ook op de Oosterschelde werd gezocht. Hier werd het bootje aan het einde van de ochtend gevonden ter hoogte van Neeltje Jans. Even voor 09.30 uur werd bij de Mattenhaven op Neeltje Jans een eerste lichaam aangetroffen. Uit onderzoek bleek het te gaan om één van de opvarenden van het bootje waarnaar gezocht werd: de 51-jarige man. Zijn lichaam is overgebracht naar het mortuarium.

Later werd ook een tweede stoffelijk overschot gevonden. Dit gebeurde toen brandweerduikers naar de locatie van het bootje waren gebracht. Volgens de politie lag zijn lichaam in het bootje. De identiteit van de tweede opvarende is nog niet bekend en wordt nog onderzocht. Diens lichaam is inmiddels wel aan wal gebracht en naar een mortuarium vervoerd. Omstreeks 18.00 uur zondagavond is de zoektocht naar de laatste opvarende gestaakt. Maandagochtend zal bij daglicht verder worden gezocht.

Volgens de politie is het bootje vermoedelijk tegen een pijler van de Oosterscheldekering gebotst en vervolgens onder de kering door naar de Oosterschelde zijn gedreven. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren want bij de kering is een veiligheidslijn die moet voorkomen dat vaartuigen te dicht bij de gevaarlijke stroming komen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren